cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Defensor del Poble du a la Fiscalia el videojoc sexista de la web d'ASI

Demana que es verifiquin les acusacions fetes i actuacions «fulminants»

EFE/LL.P.Palma.
El Defensor del Poble, Enrique Múgica, ha demanat a la Fiscalia que intervingui per comprovar les informacions publicades en els darrers dies que denuncien que el partit ASI, que fins abans de Nadal governava amb el PP a Llucmajor, té a la seva web un enllaç amb un videojoc que recrea 20 maneres diferents de matar una dona.

Múgica ha dirigit un escrit al Ministeri Fiscal en què li demana que verifiqui aquestes informacions i que comprovi quines mesures s'han adoptat per prevenir, sancionar i fer cessar la difusió de tals continguts «amb caràcter fulminant», informaren ahir fonts del Defensor del Poble.

A més, i davant de la gravetat dels fets denunciats, l'adjunta primera del Defensor del Poble, María Luisa Cava de Llano, ha remès sengles cartes al batle de l 'Ajuntament de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP), i a la directora de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs.

La decisió de Múgica es produeix després de la publicació en diversos mitjans de comunicació de l'aparició a la web del partit Agrupació Social Independent (ASI) de Llucmajor d'un videojoc en el qual s'ensenyen fins a vint maneres diferents d'assassinar una dóna. Divendres passat, diversos centenars de persones es manifestaren a Llucmajor en contra de la pàgina d'aquest partit, dirigit pel regidor Joaquín Rabasco, demanant-ne també la dimissió.

Rabasco sosté que l'enllaç de la seva pàgina amb el joc sexista va ser obra d'un pirata informàtic i que, a la seva pàgina d'internet, condemna aquelles persones que utilitzen la seva web «per posar conceptes que fan enfrontar persones innocents davant de tan macabres actuacions». «Confiam que la justícia posi les coses al seu lloc i els culpables que ara s'amaguen en guirigalls populars i riuen com bergants, paguin les seves culpes», assenyala la web.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris