nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Medi Ambient posa traves a l'hospital de Son Espases i exigeix correccions

Troba a faltar a l'expedient l'estudi d'impacte paisatgístic i per què es fa el nou centre

N.D./S.C. Palma.
La Comissió Balear de Medi Ambient ha decidit no presentar el preceptiu informe sobre la modificació del pla general de Palma per construir Son Espases fins que l'Ajuntament no corregeixi una sèrie de deficiències a la documentació aportada. Entre la documentació que sol·licita es troba l'estudi d'impacte paisatgístic i la justificació de la necessitat de construir un nou hospital, comparant la seva capacitat amb la de l'actual Son Dureta.

La Comissió Balear de Medi Ambient demana que es presentin alternatives a la ubicació elegida pel Govern i que s'estudiï la conveniència dels terrenys seleccionats «des d'un punt de vista ambiental», segons consta a la documentació a la qual ha tingut accés aquest diari.

En aquesta línia, l'òrgan dependent de la Conselleria de Medi Ambient demana a l'Ajuntament de Palma que identifiqui i realitzi una valoració de l'impacte sobre el terreny tant de la solució proposada com de les alternatives existents.

Considera a més que, respecte a l'augment de trànsit que provocarà aquest nou equipament sanitari, estimat en uns 4.500 vehicles al dia, és necessari estudiar-ne la repercussió sobre les zones habitades dels voltants.

Trànsit
També sol·licita que es plantegin possibles mesures correctores per evitar l'impacte de l'augment de vehicles.

Entre la documentació que exigeix la Comissió Balear de Medi Ambient abans de donar el vistiplau a la modificació del Pla general d'Ordenació Urbana de Palma figura que s'especifiqui si les actuals edificacions a la zona de Son Dureta han o no de desmantellar-se. Pel que respecta als terrenys on ara s'ubica el centre hospitalari, la Comissió vol saber què es farà amb aquesta parcel·la, quina classificació tindrà en el pla general de Palma i quin futur ús es donarà a la zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris