nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Diluvi a tot Mallorca

Lluc registrà 265 litres per m2 i a Sóller els bombers hagueren de treure aigua en 25 cases

88748

El torrent Major de Sóller davalla amb gran intensitat ja dins el Port.

A. SEPÚLVEDA.

Des de l'any 1926 no es registrava un diluvi semblant a Lluc. I a Sóller feia temps que no veien els torrents tan carregats d'aigua. El temporal d'aigua i vent que castigà ahir bona part de l'Illa deixà alguns rècords i desbordà els serveis d'emergències.

Durant tota la nit començà a descarregar amb intensitat a la tramuntana i a la zona nord. A Formentor la caiguda d'un arbre bloquejà la carretera. Era el preludi d'una llarga jornada. La pluja arribà acompanyada d'un vent fort, amb ràfegues. A Puigpunyet, Marratxí, Porreres, Escorca, Algaida i Andratx caigueren arbres i branques. Algunes carreteres presentaren problemes, sobretot per esllavissades de terra, roques i marges. Fou el cas de la via Sóller-Valldemossa. La carretera de la platja d'en Repic, a Sóller, o el carrer Puig, a Deià, quedaren provisionalment tancats pel xàfec. El centre d'emergències de l'112 no tingué respir.

El torrent Major de Sóller, que desemboca a la platja d'en Repic, disparà totes les alarmes quan estigué a punt de desbordar-se en alguns trams. En aquella localitat plovia des de feia tres dies, però amb la matinada les precipitacions cresqueren. Fins a 25 plantes baixes, negocis i garatges patiren inundacions i els Bombers de Mallorca treballaren a escarada. El parc de Sóller tingué el suport dels de Llucmajor i Calvià, i des d'Inca s'envià a una dotació per reforçar l'operatiu. Mentre avançava el dia s'acumulaven accidents de circulació. La calçada banyada i la temeritat d'alguns conductors propicià que el subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil realitzàs desenes d'informes per col·lisions per abast.

El temporal també tingué els seus efectes a la mar. Ones de diversos metres impediren la sortida de moltes embarcacions. De fet, en ports de Balears les companyies Iscomar i Acciona-Trasmediterránea patiren anul·lacions i retards derivats del mal temps. Les precipitacions arribaren acompanyades de vents huracanats, que a Alfàbia assoliren els 114 quilòmetres per hora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris