nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Estaràs demana una reunió a Foment per tal de pactar el conveni del tren

La vicepresidenta lamenta el silenci del departament d'Àlvarez

Situació límit
La vicepresidenta balear, Rosa Estaràs, assegurà ahir que Balears està «en una situació límit» quant al transport aeri, ja que el Govern «incompleix sistemàticament» la declaració de servei públic i no garanteix les connexions entre les illes menors i la península. En roda de premsa, després de presidir la constitució i la primera reunió de la Comissió Interdepartamental per a la Immigració, la responsable autonòmica féu aquestes declaracions en referència a la possibilitat que els estrangers no comunitaris residents a les Illes puguin gaudir en un futur del descompte en el transport. Si bé assegurà que el Govern balear està interessat que «tots els residents» gaudeixin dels «drets per igual», remarcà que la situació «ja és difícil per als espanyols» a causa de l'actuació de l'Executiu central.


La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, anuncià ahir que ha remès una nova carta al Ministeri de Foment per començar a negociar el conveni del tren consensuat amb el socialista Francesc Antich. Després de no rebre resposta de Foment per iniciar les reunions del nou conveni de carreteres, Estaràs vol ara una resposta sobre inversions ferroviàries. «Fa set mesos -recordà Estaràs- vaig enviar una carta conjunta amb Antich i Cabrer per sol·licitar al Ministeri de Foment una reunió a fi de pactar el conveni de carreteres, però encara no ha estat possible ni començar a negociar. S'estan realitzant inversions ferroviàries en totes les comunitats autònomes i el normal és que Balears també se'n vegi afavorida», plantejà Estaràs.

La número dos del Govern va ironitzar que, per ella, «la paraula tarannà té un sentit molt diferent al dels membres del Govern central». «El Ministeri de Foment ha de donar una resposta», insistí Estaràs.

La vicepresidenta de l'Executiu va qualificar d'«experiència novel·lesca» les seves gestions per fixar dia i hora a fi d'iniciar les negociacions d'un nou conveni de carreteres pactat entre Rodríguez Zapatero i Jaume Matas. Estaràs va recordar que, inicialment, va remetre una carta a la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, sense obtenir resposta. Tampoc no es va poder posar en contacte amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, que es comprometé a fixar a l'agenda una reunió per negociar el nou conveni. En la seva missiva a la ministra, Estaràs lamenta que «es constata que és tònica habitual del Ministeri de Foment respondre amb el silenci a les iniciatives i propostes del Govern».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris