lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

El Govern remunerarà els batles dels municipis amb poc pressupost

La proposta de llei de règim local també vol evitar el transfuguisme


El Govern balear retribuirà la feina dels batles d'aquells municipis que disposin de menys pressupost.

El sous estaran entorn als 1.800 euros i s'atorgaran només a aquells primers edils que renunciïn a altres activitats remunerades.

Així ho preveu l'avantaprojecte de llei municipal i règim local, que ahir va presentar el conseller d'Interior, José María Rodríguez.

La proposta legal, que compta amb més de dos-cents articles i algunes disposicions, neix amb l'objectiu de «modernitzar l'organització dels municipis, potenciar la participació ciutadana, definir l'estructura orgànica de les corporacions i incideix en l'autonomia financera de les hisendes locals».

En relació a aquest darrer punt, Rodríguez explicà que continuaran augmentant les subvencions del Fons de Cooperació Municipal, que actualment se situen en 7,5 milions. Tanmateix, l'Executiu balear establirà una línia de col·laboració amb els consistoris illencs per finançar, a través de convenis bilaterals, diferents infraestructures i serveis locals.

Supramunicipals
L'avantprojecte de llei deixa oberta la porta perquè els ajuntaments que donin serveis a diferents poblacions puguin beneficiar-se d'un règim específic, que s'hauria de concretar a través d'una altra normativa parlamentària.

L'avantaprojecte de llei de règim local elaborat pel Govern Matas també intenta evitar els casos de transfuguisme.

En aquest sentit, quan un regidor abandoni el grup polític pel qual es presentà a les darreres eleccions, haurà de ser considerat com a edil «no inscrit» i, en conseqüència, no rebran cap retribució econòmica. En canvi, si aquest regidor és expulsat pel seu partit, podrà passar al grup mixt.

L'articulat va ser lliurat ahir mateix als municipis illencs i als tres consells.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris