cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

El jutge exigeix al periodista Antonio Alemany una fiança de 561.260 euros

Garantirà les responsabilitats pecuniàries per presumptes injúries i calúmnies

El magistrat del jutjat d'instrucció número 6 de Palma ha requerit al periodista Antonio Alemany Dezcallar perquè dipositi una fiança de 561.260 euros que asseguri les responsabilitats pecuniàries que podrien derivar-se de la seva presumpta comissió dels delictes d'injúries i calúmnies.

Antonio Alemany va firmar el passat 3 de febrer de 2004 un article al diari El Mundo-El Dia de Baleares que va ser denunciat al jutjat per Pere A. Serra, president-editor dels diaris Ultima Hora i Diari de Balears; i Miquel Serra i Bartomeu Picornell, director i redactor d'aquest darrer rotatiu. Alemany va realitzar desqualificacions de caràcter personal cap als denunciants.

El jutge considera que existeixen indicis suficients de delicte per a l'obertura del judici oral contra Antonio Alemany, en la seva qualitat d'autor material de l'article; i els propietaris del diari El Mundo-El Día de Baleares, Unidad Editorial S.A. i Rey Sol S.A., com a responsables civils solidaris. El jutge Miguel Jesús Florit requereix tots els acusats a dipositar la fiança superior al mig milió d'euros en el termini de tres dies per garantir el compliment de futures obligacions.

La resolució judicial, amb data 25 de gener, no pot ser recorreguda excepte per la situació personal de l'acusat -«no havent variat les circumstàncies que varen determinar en el seu moment la mesura cautelar de llibertat, es manté la mateixa», dicta el magistrat-; i a la petició de l'acusació d'obrir judici per tres delictes continuats d'injúries, en comptes d'un.

La part acusadora, representada per l'advocat Eduardo Valdivia, a més de sol·licitar al tribunal una multa, indemnitzacions i el pagament de les costes judicials, demana dos anys de presó per a Antonio Alemany Dezcallar, com també la seva inhabilitació per a l'exercici del periodisme durant el temps que duri la condemna, segons allò que estableix el Codi Penal per als delictes de calúmnies i injúries greus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris