nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Educació cercarà un centre a Palma per integrar els 323 alumnes de Santa Isabel

Els pares denuncien que Obres Públiques prioritza l'interès polític sobre el dels nins

La Conselleria d'Educació i Cultura va anunciar ahir al Consell Escolar del Col·legi Públic de Santa Isabel i a l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del centre que, com a primera opció, cercarà un edifici d'ús educatiu a Palma que pugui acollir tots els alumnes del Col·legi Públic de Santa Isabel.

Tanmateix, el que ja semblava quasi segur ahir capvespre, és que els estudiants d'infantil i primària del centre que han estat patint tremolors a causa de les obres del soterrament de les vies del tren s'hauran de traslladar a un altre edifici per continuar el curs.

De fet, en la reunió d'ahir també els directius de la Conselleria d'Obres Públiques i Transports, entre ells el director general, Carlos Jover, varen comunicar al Consell Escolar del Santa Isabel i a l'Ampa del centre que no era possible suspendre les obres de soterrament.

Davant aquesta resposta, la presidenta de l'Ampa, Montse Palà, va asseverar que «la Conselleria d'Obres Públiques ha posat els interessos polítics i econòmics d'una obra per sobre dels interessos dels nostres nins i nines».

Pel que fa a la més que probable decisió de reubicar els alumnes, el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, va informar que «la prioritat és que tots els alumnes vagin a un edifici que els permeti estar junts». Bosch va explicar que «aquest centre, que no és bo de trobar, seria d'ús educatiu però en l'actualitat podria estar destinat a Formació Professional, a titulacions concertades com a espai educatiu». Així i tot, Diari de Balears va constatar que l'Institut de La Ribera de la Platja de Palma, acabat d'estrenar, té els espais suficients per acollir l'escola.

De qualsevol manera, el director general va assegurar que la solució passa perquè «tant Santa Isabel com el centre receptor mantenguin una qualitat suficient de l'ensenyament». En aquest sentit, Bosch va afirmar que farà el possible per evitar que el col·legi de Son Canals, que té 228 alumnes, hagi de destinar la biblioteca, l'aula d'informàtica, la de música i la d'anglès a acollir els nous alumnes i que «els tècnics fan feina per mantenir el servei de menjador».

Tanmateix, el director general va assegurar s'hauria d'esperar fins avui a la decisió final perquè «estam pendents d'un informe de l'estructura del Santa Isabel que està elaborant l'Institut Torroja del Centre Superior d'Investigacions Científiques i que probablement coneixerem demà (avui)».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris