cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La venda d'oli d'origen de Mallorca es dispara un 87 per cent el 2005

El Consell Regulador espera que enguany també sigui un bon any

La venda d'oli de Mallorca amb denominació d'origen va augmentar al voltant d'un 87 per cent al llarg del 2005 en relació a l'any anterior. Així ho va confirmar ahir el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Pep Oliver, qui va presentar els resultats de la campanya de l'any passat i les previsions d'enguany en presència de la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, i dels representants de Cort i del Consell de Mallorca.

En concret, segons les dades aportades per Oliver, l'any passat es varen vendre 39.932 litres d'oli amb Denominació d'Origen, dels quals devers el 80% es varen comercialitzar a les Balears.

Quant a això, Oliver va reconèixer que «haurem de fer un esforç per augmentar la comercialització», ja que comença a produir-se més oli del que es ven. De fet, segons el president del Consell Regulador, «podríem vendre més oli de Denominació d'Origen del que venem en l'actualitat».

Tanmateix, Oliver va reconèixer que en els darrers anys «la producció d'oli amb denominació d'origen ha passat de ser gairebé residual a la vall de Sóller a estendre's per diverses zones».

En aquest sentit, el president del Consell Regulador va desitjar que se sumin noves empreses a la Denominació d'Origen, sempre que compleixin amb els requisits de qualitat i d'acidesa (no pot superar els 0'8 graus).

En l'actualitat, s'hi troben integrades Olis Sóller (de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu), Oli Solivellas, Oli Finca Sa Font Garrover, Aubocassa, Piris, Es Verger i Son Fortuny. Tanmateix, Oliver considera que «les perspectives per a enguany són extraordinàries», a pesar que no va gosar a avançar una aproximació de la quantitat amb què pot augmentar la producció, ja que depèn de diferents factors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris