nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Centre Històric insta el Govern i Cort a reconstruir el pont on era

L'entitat Arca s'oposa a l'acord perquè no respecta l'obra de Bennàzar

La Comissió de Centre Històric acordà ahir instar el Govern i Cort a reconstruir el pont del tren allà on era. Així, ambdues institucions hauran de presentar un nou projecte d'execució del parc de les Estacions que mantengui l'orientació anterior del pont i que respecti les proporcions d'alçat, mentre que es permet modificar mínimament la planta, és a dir, l'amplada.

L'equip de govern del PP aconseguí forçar aquest acord després de «tolerar» el rebuig de la comissió al projecte d'execució del parc. Els conservadors s'abstingueren en la primera votació per, a continuació, presentar una proposta alternativa en què el pont de Bennàzar tornava al seu lloc original, tot i que es reservaven la potestat de modificar-ne l'amplada, més estreta, per mantenir els quatre carrils a Gabriel Maura.

El representant del Museu de Mallorca, Guillem Rosselló Bordoy, s'hi abstingué perquè considerà que «un monument esbucat no es pot reconstruir». Pel seu costat, el ponent de l'entitat conservacionista Arca, Josep Massot, s'hi oposà perquè «no queda clarament expressat a la proposta que la reconstrucció ha de ser absolutament fidel a l'original». La urbanització de la superfície del parc de les Estacions i del bulevard de Jacint Verdaguer sofreix un altre retard.

Ple històric
La Comissió de Centre Històric i Catalogació mantingué ahir una reunió històrica, amb una participació que es pot qualificar d'històrica. Hi era pràcticament tothom. D'un costat, els representants d'Arca, del Museu de Mallorca, de l'Arqueològica Lul·liana i del Col·legi d'Aparelladors; i de l'altra, els regidors d'Habitatge, Cultura i Turisme, entre d'altres.

A més, l'arquitecte Joan González de Chaves assistí a la reunió per explicar el seu projecte d'execució del parc de les Estacions, del qual el Govern l'ha obligat a retirar l'emblemàtica pèrgola de ferro i vidre per raons pressupostàries i de manteniment. L'arqueòloga municipal, Magdalena Riera, coordinà la trobada.

Avui, la junta de govern local té la darrera paraula sobre els acords presos a la Comissió de Centre Històric i sobre les modificacios introduïdes pel Govern en el projecte d'execució del parc de les Estacions. De moment, a les tensions generades per les obres, s'hi sumen ara els retards que ocasionarà la nova tramitació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris