cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'Ajuntament demana que el transport públic de Palma operi en el municipi

La línia 3 de l'EMT i un servei metropolità de taxis, principals objectius de la demanda

L'Ajuntament de Marratxí ha demanat a la Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge del Govern i a l'Ajuntament de Palma la possibilitat que el transport públic de Palma operi a l'interior del municipi, una vegada que es considera que l'increment de població i la dispersió geogràfica dels nuclis urbans han fet que existeixi una gran demanda social en aquest sentit.

Així, els responsables municipals de Marratxí ja han establert negociacions amb el departament dirigit per Mabel Cabrer i el Consistori presidit per Catalina Cirer.

Segons ha explicat el batle, José Ramón Bauzà (PP), «els objectius d'aquesta demanda són principalment l'ampliació del recorregut de la línia 3 de l'EMT fins als nuclis de l'interior del municipi i la creació d'un servei metropolità de taxis, que permetés que poguessin operar al municipi amb les mateixes tarifes que a Palma».

Actualment la línia 3 de l'EMT palmesana s'endinsa al municipi de Marratxí fins a l'aeròdrom de Son Bonet, i la intenció de la proposta és que pugui cobrir també la zona del polígon industrial, on també hi ha urbanitzacions amb importants poblacions com Son Macià o Cas Capità. En aquesta ampliació del recorregut hi hauria la principal dificultat per resoldre: el gran nombre de parades que ja té aquesta línia de bus -arriba fins a Cas Català, a Calvià-, per la qual cosa és una de les que suporta un major nombre de passatgers.

Pel que fa al servei de taxis, l'objectiu és firmar un conveni amb les patronals i l'Ajuntament de Ciutat per tal de mantenir les mateixes tarifes quan operin en trajectes interurbans dins el municipi de Marratxí.

Els responsables municipals ja han encarregat un estudi tècnic inicial per tal d'establir quins són els punts geogràfics i trajectes amb més demanda i per veure on s'haurien d'ubicar les principals parades de taxis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris