cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La Sala negocia perquè l'aigua de sa Costera arribi fins al poble

Ja té un acord amb tots els veïns per on passarien les canonades

CARMEN RUÍZ.Deià.
L'Ajuntament de Deià no vol deixar passar l'oportunitat que l'aigua de sa Costera també en proveeixi la localitat. Sóller i Fornalutx es beneficiaran de la canalització de l'aigua fins a la badia de Palma i, ara, Deià també s'ha mobilitzat per aconseguir que el problema d'escassesa d'aigua del municipi se solucioni de forma definitiva.

El Consistori ha encarregat a l'empresa concessionària de l'aigua un avantprojecte de la conducció de l'aigua des del Port de Sóller a Can Bleda, que presentarà a la Conselleria de Medi Ambient per instar el Ministeri de Medi Ambient a finançar el bombatge de l'aigua cap a Deià.

L'avantprojecte es redacta després que s'hagi arribat a un acord amb tots els propietaris de les finques per les quals passarà la canalització. De fet, l'Ajuntament, segons explica el batle popular, Jaume Crespí, ja ha firmat un conveni amb els afectats.

També s'ha arribat a un acord amb els tècnics del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, ja que la canalització també seguirà el traçat de la carretera Sóller-Deià.

Per part de la institució, manifestà Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, que no hi haurà problema, a aquesta instal·lació per a la qual s'han cercat solucions tècniques. «Si es realitza s'estudiarà el finançament. Ajudarem en tot «el que sigui possible, manifesta.

A judici del batle Crespí, la impulsió de l'aigua fins a Deià no serà més complicada que la instal·lació submarina de la canonada de sa Costera al Port d'Andratx. «A base de bombes impulsores, es pot executar la canalització», precisa.

Després de tots els esforços que s'han fet en aquest sentit, la Corporació local confia que la Conselleria de Medi Ambient arribi a un acord de finançament del projecte amb l'Administració central, que des de fa mesos executa el projecte de canalització de l'aigua de sa Costera que proveirà els municipis de Palma i Calvià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris