nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

La pluja garanteix que les Ufanes brollaran fins el cap de setmana

Ahir emanaven amb molta força les dues fonts de la finca del Govern

Una cinquantena de curiosos sense por pel mal temps s'acostaren ahir a la finca de Gabellí Petit de Campanet per contemplar, molts per primera vegada, l'espectacle de les fonts Ufanes. A l'entrada, al costat de l'ermita de Sant Miquel, els tècnics de Medi Ambient que s'encarreguen de mantenir la finca controlaven el pas i hi prohibien l'entrada amb cotxes.

Des d'allà fins al misteriós alzinar on brollen les fonts hi ha una excursioneta que dura uns deu minuts i que és molt bona de fer. L'espectacle es va intuint a poc a poc. Primer pel renou que es desprèn de dins el bosc, que ahir era molt fort, atesa la gran quantitat d'aigua que rajava. La llum es va amagant lentament entre les branques dels arbres i de la terra surten bombolles d'aigua que s'ajunten formant un gran torrent d'aigua blanca. Un vertader fenomen que atreu a tothom.

Ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, tornà a visitar la finca de Gabellí Petit juntament amb el director general de Recursos Hídrics, Joan Crespí, i la gerent de l'Agència Balear de l'Aigua, Bàrbara Mestre. Els experts presagiaren que les fonts Ufanes brollaran almenys fins el cap de setmana, tenint en compte la gran quantitat d'aigua que ha caigut a la zona del puig Tomir, que és d'on s'alimenten aquestes misterioses fonts.

Dispositiu
De cara al cap de setmana, que és quan es preveu que més gent visiti la propietat del Govern, a més dels tècnics responsables de la finca, tècnics de l'Ibanat (Institut Balear de la Natura) i policies locals de Campanet s'encarregaran de posar ordre a la riuada de gent que arribarà des de tot Mallorca per veure les fonts.

L'aigua de les Ufanes, que algunes llegendes diuen que arriba des dels Pirineus, brolla a una temperatura d'aproximadament 15 graus independentment de la temperatura ambient. Aquest fenomen fa que els cabals d'aigua passin en pocs minuts d'emanar un metre cúbic per segon a produir-ne fins a cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris