tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Rajoy diu que té dret a demanar firmes per al referèndum «on li doni la gana»

El líder dels populars inicià ahir a Cadis la recollida de signatures contra l'Estatut català

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, replicà ahir al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que té «perfecte dret», encara que a alguns no els agradi, de dirigir-se al conjunt dels espanyols i demanar firmes on li doni «la gana» i «on estimi oportú i convenient», mentre que els ciutadans tenen també «perfecte dret a conèixer què es fa amb el seu país», arran de l'acord sobre el nou Estatut català, el contingut del qual, segons el dirigent popular, encara es desconeix.

Rajoy, que intervingué en un acte públic a la localitat sevillana de Dos Hermanas, manifestà que Zapatero ha d'explicar als espanyols «a quin acord ha arribat» amb el dirigent de CiU, Artur Mas, sobre el nou Estatut català i el finançament autonòmic, ja que afecta tots els espanyols, mentre s'està plantejant una ruptura de les «regles del joc que s'acordaren el 1978 i que suposaven el reconeixement d'Espanya com a única nació i la defensa dels principis de solidaritat i cohesió social».

242.000 firmes
Així mateix, a l'inici de la campanya Rajoy digué que per internet, on la campanya du tres dies en marxa, ja s'han recollit 242.000 firmes de suport.

El líder conservador afegí que el problema en aquest moment és que ningú no sap quin és l'acord a què han arribat Rodríguez Zapatero i Artur Mas, i apuntà que té «seriosos dubtes» que ells mateixos en coneguin el contingut, ja que altrament l'haurien explicant. Així mateix, qualificà de «broma, burla i estafa» al conjunt dels espanyols les diferents xifres que s'estan donant sobre la inversió que rebrà Catalunya arran de l'esmentat acord.

En aquest context, Mariano Rajoy ironitzà en assenyalar que, després de l'acord entre el president espanyol i Artur Mas sobre l'Estatut, «els d'ERC» ja s'hauran adonat que Rodríguez Zapatero és una persona «de fiar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris