cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'oposició abandona la sessió plenària per protestar per la falta d'informació

Es queixen perquè reben la documentació d'assumptes urbanístics a darrera hora

66998

Els vuit regidors de l'oposició deixaren les seves cadires i el ple acabà devers les tres.

M.M.

Res no feia presagiar que ahir l'oposició al complet abandonaria el darrer ple de l'any. De fet, la major part dels punts s'havien aprovat per unanimitat i els regidors de diferents colors polítics es felicitaven mútuament les festes. Però en arribar als temes urbanístics, l'esperit nadalenc s'esfumà en llegir l'oposició un comunicat conjunt en el qual demanaven que quedassin sobre la taula quatre punts de l'àrea d'Urbanisme a l'espera de disposar de més informació. Es tractava, en concret, de la instal·lació d'un crematori al tanatori municipal, de la incorporació de les prescripcions del Consell al Pla General d'Ordenació Urbana a Inca (PGOU) i la seva adaptació al Pla Territorial i, en darrer lloc, del punt amb el qual s'aprovava inicialment el tercer polígon.

L'oposició justificà la seva plantada per la política de «fets consumats» del PP en presentar la documentació dels temes urbanístics a darrera hora i demanaren més transparència, i al batle, Pere Rotger, el compliment de la promesa que els féu de tractar prèviament, a la junta de portaveus, els temes que anaven a ple.

Rotger no accedí a la demanda de deixar els temes urbanístics damunt la taula i l'oposició abandonà la sessió plenària. «El tema del polígon du molt de retard i no vull que s'endarrereixi encara més», argumentà, i digué que estava estranyat per aquesta actitud. «Després vénen per darrere a demanar-me informació sobre urbanisme», afegí, referint-se al fet que ara l'oposició no acudeixi a les comissions informatives d'Urbanisme.

El tinent de batle, Bartomeu Seguí, molt còmode sense oposició, explicà que el nou polígon començarà a construir-se el 2006 i lamentà la fugida de l'oposició dient que l'equip de govern estava disposat a admetre totes les al·legacions que havia presentat l'oposició. «El problema és que proposen al·legacions contradictòries», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris