algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Laboriós rescat d'un excursionista ferit a sa Fosca amb temperatures sota zero

Cinc amics palmesans, un d'ells amb el turmell trencat, visqueren 7 hores d'angoixa

97610

Eloy Teres, l'excursionista ferit, de 21 anys, va ser tret del torrent de Pareis en una llitera.

Amb serioses dificultats, els equips de muntanya consumaren la mitjanit de dijous a divendres el rescat de cinc excursionistes palmesans a sa Fosca. Un es trencà el turmell i dos sortiren a demanar ajuda. La foscor i les baixíssimes temperatures complicaren l'operació.

Eloy, Diego, Lleonard, Àlex i Joaquín cercaven aventura, però no tanta. Els cinc excursionistes palmesans, d'entre 21 i 25 anys, es desplaçaren a Escorca dijous al matí perfectament equipats. El seu objectiu era sa Fosca, que en aquesta època és encara més perillosa.

El torrent de Pareis va ser un tràmit i després arribà l'autèntic repte. Els joves començaren el descens de sa Fosca, amb gran cura i lentament, per evitar accidents. El dia era extremadament fred i hi havia trams amb gel, molt relliscosos. L'aigua estava gèlida i tot i així l'excursió va transcórrer sense sobresalts fins a les quatre de l'horabaixa, quan s'estava arribant a la fase final. Un dels al·lots -Eloy- pegà un petit bot damunt una roca i quan caigué es torçà el turmell. Tots els plans del grup canviaren de sobte. El jove no podia prosseguir de cap manera i a l'exterior el dia s'apagava. Les temperatures baixaven i rondaven els 0 graus.

Així, doncs, Àlex i Joaquín decidiren sortir de sa Fosca i demanar ajuda. No podien passar la nit en aquella cova humida, perquè hi havia risc real de morir per hipotèrmia, i aconseguiren arribar al restaurant Escorca, des d'on demanaren auxili.

Els experts en muntanya dels parcs de bombers d'Inca i de Sóller es desplegaren. Eren les cinc de l'horabaixa i vuit funcionaris es posaren en marxa, amb el suport de la Guàrdia Civil. Amb precaució arribaren al tram conegut com el pont natural i aconseguiren auxiliar el ferit, que col·laborà amb els seus rescatadors.

El grup inicià el camí de tornada, amb llanternes i punts de llum. Malgrat l'ensurt, prevalia el bon humor. «I això que diuen que els bombers viuen bé», feia broma un dels joves en trobar-se amb els efectius de rescat. Minuts abans de la mitjanit tot havia acabat, després de 7 llargues i complicades hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris