nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSIB acusa el Govern d'instar a la desobediència amb la llei antitabac

Madrid i el Consolat s'enfronten per demostrar quina norma és més restrictiva

72450

Els bars i restaurants de les Illes podran continuar com fins ara, és a dir, tan sols amb una simple senyalització.

J.MOREY.

M.Q./R.G.Palma.
L'anunci fet per la consellera de Salut, Aina Castillo, que els bars i restaurants de menys de cent metres de Balears no aplicaran la llei estatal antitabac i continuaran amb l'autonòmica ha aixecat més d'una bòfega.

El coordinador autonòmic de Drogodependències va respondre les crítiques del Ministeri de Sanitat a l'anunci afirmant que el Govern no cerca «l'enfrontament amb Madrid» ni «es declara en rebeldia», sinó que «pretén garantir millor la salut dels ciutadans». El PSIB-PSOE discrepa d'aquesta afirmació i acusa el Govern d'animar la «desobediència civil».

La Conselleria de Salut afirmà que la seva decisió de continuar aplicant als bars, restaurants i cafeteries de menys de cent metres la normativa autonòmica sobre el tabac i no l'estatal «té com a únic objectiu evitar que en la nostra Comunitat es doni un passa enrere en la protecció de la salut» i poder aconseguir que «a tots els locals es pugui garantir que els no fumadors tinguin una zona pròpia».

El responsable de Sanitat del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, acusà ahir la consellera balear de Salut i Consum, Aina Castillo, d'instigar una campanya de «desobediència civil» vers la normativa. Thomàs lamenta la «irresponsabilitat» del Govern autonòmic per amenaçar de no complir una llei superior i crear així un conflicte «allà on no hi era». Tanmateix, criticà el fet que l'Executiu Matas «es faci la foto amb els empresaris i no amb les persones que estan malaltes a causa del tabac».

Aquest darrer retret fou compartit pel coordinador d'Esquerra Unida de Mallorca, Miquel Rosselló, qui defensà la llei estatal perquè «és més contundent que l'autonòmica en alguns aspectes».

Finalment, el portaveu del grup parlamentari del PSM, Pere Sampol, recordà que la normativa que ha de prevaler és «la que millor garanteixi els drets de qui pretén protegir», és a dir, dels no fumadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris