nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El servei Crida ja ha rebut més de 200 consultes sobre les normes

La gran majoria són de propietaris d'establiments hostalers

El telèfon Crida, un servei que posà en marxa la Conselleria de Salut per respondre tots els dubtes sobre la Llei autonòmica de drogodependències, ha rebut en els darrers quatre dies més de 250 telefonades per resoldre dubtes quant a la nova normativa sobre tabac.

El coordinador autonòmic de Drogodependències, Bartomeu Jaume, explicà que «el servei de Crida ha rebut 251 telefonades en què es demanava informació, la gran majoria des de fa quatre dies, quan es va publicar la normativa estatal».

De fet, des que es va engegar el mes de juliol passat, aquest servei ha rebut més de mil consultes, la gran majoria per dubtes sobre l'aplicació de les normatives sobre el consum de tabac en establiments del sector hostaler.

S'ha de destacar que els mesos que més consultes ha tingut aquest servei han coincidit amb l'entrada en vigor de les dues normes: juliol, agost i setembre, amb 150, 253 i 255 cridades respectivament, després que entràs en vigor la norma autonòmica; i ara, el mes de desembre, amb 251 telefonades dia 30, coincidint amb l'entrada en vigor de la norma estatal.

Les preguntes més habituals que s'han rebut en aquest servei autonòmic són les realitzades per propietaris de bars, cafeteries i restaurants que prèviament s'havien posat en contacte amb el telèfon d'informació del Ministeri de Sanitat i les havien remès a la seva comunitat autònoma per tal de resoldre els seus dubtes sobre la llei estatal.

Entre les qüestions principals, destaca el tema dels menors, ja que no queda clar si aquests podran entrar en els locals de menys de cent metres per a fumadors acompanyats dels pares; els temes de les llicències per a les obres i canvis dels plans de seguretat dels locals que hagin de fer separacions per als fumadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris