algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alenyà anuncia un any de «prosperitat moderada, però ferma i prou consistent»

L'economista centrà el seu pregó de l'Estandard en la «confiança» econòmica i general

L'economista i president de la Creu Roja de les Balears, Miquel Alenyà, considera que «hi ha motius fundats per a la confiança» en general i, molt especialment, econòmica. Membre del consell editorial de Diari de Balears, Alenyà afirma que «el 2006 serà a les Balears un any d'augment de l'ocupació i un any de prosperitat moderada, però ferma i consistent».

El tradicional pregó per a la festa de l'Estandard encetà els actes amb els quals Palma celebra el seu ingrés «a la llum de la modernitat, a la riquesa del repoblament, a la prosperitat del comerç amb els països de la Mediterrània, a la cultura catalana i, a través d'aquesta, a la cultura occidental». Miquel Alenyà fou l'encarregat enguany de fer la «glosa i elogi» de la festa, entesa com «un element de cohesió social imprescindible».

El saló de plens de l'Ajuntament de Palma era ple a vessar, quan el prestigiós economista i exdirector gerent de la Fundació Sa Nostra inicià el seu parlament. Tot i que avui fa 776 anys que «el nostre gran rei Jaume I va conquerir la ciutat de Palma, dita aleshores Madina Mayurqa», no va ser fins devers el 1325 que els jurats de Mallorca varen instaurar de manera «oficial i institucional» la festa de l'Estandard.

Miquel Alenyà elogià «les festes» perquè, en general, «són bones, són necessàries, són un element de cohesió social imprescindible, són la manifestació del goig de viure i de la necessitat de conviure, són l'expressió del món interior que anima un poble, el fa bategar, vibrar i gaudir».

En aquest marc d'«entesa col·lectiva» i d'«orgull de pertànyer a la pròpia comunitat», el president de l'oficina autonòmica de la Creu Roja assegurà que «hi ha motius fundats per a la confiança». Així, «l'economia de les Balears, en el marc de l'economia espanyola i europea, al llarg del 2006 es comportarà millor que enguany». La «bona pulsació econòmica» del 2005 tendrà continuïtat en el proper exercici, ja que «la inversió i el consum continuaran el 2006 pel camí de la recuperació assossegada, pausada i segura».

Alenyà finalitzà el seu particular pregó de l'Estandard ecoratjant tots els ciutadans de Palma perquè «incorporin majors proporcions de gaudiment a la seva vida, frueixin més i millor de la cultura i de l'art en totes les seves manifestacions, omplin els seus esperits de solidaritat i es lliurin, amb confiança, a l'alegria i a la bulla, perquè convé fer-ho i perquè hi ha motius per fer-ho».

Finalitzat l'acte institucional a l'Ajuntament, la corporació municipal es traslladà al carrer per realitzar la resta d'actes que integraren la primera jornada de l'Estandard. Així, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, el seu equip de govern i regidors de l'oposició -excepte d'EU-EV- es dirigiren a l'església de Sant Miquel per cantar la tradicionaSalve a la Mare de Déu de la Salut, patrona de la ciutat. Els consellers del Govern, Francesc Fiol i José Maria Rodríguez, a més del president del Parlament, Pere Rotger, se sumaren a la festa.

Seguidament, la corporació municipal es dirigí a la plaça d'Espanya, on es va fer l'ofrena floral als peus de l'estàtua del rei en Jaume. Es dipositaren fins a un total de 62 corones de flors sota una estreta vigilància policíaca, devers 70 agents, i la presència «obligada» de grups independentistes. L'acte es desenvolupà sense incidents, excepte que Cirer col·locà l'ofrena del PP en el lloc reservat a Cort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris