nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Dues mil veus per l'autodeterminació

Mateu, cap de l'OCB, recepta unió contra «l'espanyolisme» al manifest

64444

La marxa nacionalista al Born.

La manifestació nacionalista que commemora la conquesta catalana de Mallorca ha revifat enguany i ahir arribà a omplir tot un sentit de la Rambla amb devers 2.000 persones (4.000 segons l'organització i 700 segons la Policia Local). Bona part de la culpa d'aquesta revifada es deu a la gran aportació de seguidors de l'organització independentista Maulets, entre els quals hi havia estudiants procedents de Barcelona i València.

Enguany el missatge central de la Plataforma 31-D era «Sense autodeterminació, no hi ha democràcia», però Jaume Mateu, el nou president de l'Obra Cultural Balear (OCB) i encarregat de llegir el manifest, també clamà perquè es constuteixi una unió «de sensibilitats nacionals en un gran acord que possibiliti tant la governabilitat de ca nostra com la presència del nostre país» i que serveixi per «enfrontar-nos a la miopia de l'uniformisme espanyolista».

Mateu també denuncià les agressions contra el medi ambient i el patrimoni que volen fer «els partidaris a convertir-nos en reserva no gens espiritual». Ja han començat «a destruir ponts, a vendre la terra a barris o a esquarterar-la amb una impunitat esveradora». Igualment, el president de l'OCB incidí en la importància «de fer possible l'arrelament dels nouvinguts».

A més d'aquest missatge, els manifestants s'encarregaren d'animar el recorregut cridant «Independèn-ci-a!», «Ni Espanya, ni França, Països Catalans», «Ningú no m'engana, Mallorca no és Espanya», «Lliure, Lliure, Visca Terra Lliure!» o el tradicional «Amb Espanya anam de cul», corejat pels Maulets.

Precisament, aquest grup, més nombrós que els que acompanyaven ERC i el PSM, va ser el més animat i creatiu i va participar amb figures plàstiques que recreaven «la manipulació d'IB3 (PP3)» i les accions de les excavadores sobre el paisatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris