nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Cinc tones de menjar per als necessitats

Pagesos i pescadors ofereixen carn, verdura, fruita i peix a devers 250 marginats


Devers 250 marginats socorreguts per la xarxa de centres d'ajuda de Can Gazà, Es Refugi, Ses Minyones i Siloé tenen des d'ahir al seu abast gairebé cinc tones de queviures per poder passar aquestes festes i bona part del 2006. Aquesta ajuda ha estat possible gràcies a una iniciativa de la patronal agrària Asaja, presidida per Gabriel Company, i de l'Organització de Productors Pesquers Mallorcamar, encapçalada per Bernat Bonet.

Ambdós anaren ahir a Can Gazà, el centre autogestionat que coordina el carismàtic capellà Jaume Santandreu, i on viuen devers 35 malalts terminals que no tenen recursos propis.

Tant el capellà com els seus companys de Can Gazà reberen ahir amb il·lusió les tones de queviures que Company, Bonet i la resta de directius d'Asaja i de Mallorcamar començaren a descarregar del camió. Bonet, que hi aportà 370 quilos de molls, sardines, gerrets i altres peixos, recordà que «aquesta és una iniciativa que repetim de manera oficial des de fa dos anys i també de tant en tant, quan ens ho demanen».

Per la seva banda, Company, que descarregà una porcella, carn de vedella i tota classe de fruita i de verdura, fins i tot kiwis i plàtans, assenyalà que «amb aquesta acció volem estar amb els qui més ho necessiten i no donar-los les sobres, sinó el millor dels nostres productes».

Per acabar, Santandreu agraí l'ajuda i assegurà que «més trist que ser pobre és ser pobre i egoista i, per tant, tots aquest menjar el compartirem amb altres centres i amb la gent que véngui a cercar-ne». Al final el capellà valorà també la novetat d'enguany, «el menjar per als nostres animals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris