algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Iberia carregarà 15 euros als bitllets emesos en paper des del 3 de gener

Vol reduir així el cost d'impressió i potenciar el passatge electrònic

E.D./E.P.Palma.
Iberia aplicarà a partir del 3 gener un recàrrec addicional de 15 euros en tots els bitllets emesos en paper de tots els vols en els quals el client disposi de la possibilitat d'optar per un bitllet electrònic, segons confirmaren fonts de la companyia.

L'aerolínia vol d'aquesta manera incentivar la modalitat de l'e-tiquet o bitllet electrònic i retallar els alts costs derivats de la impressió en paper dels passatges.

La companyia, presidida per Fernando Conte, introduirà el nou suplement en totes les connexions amb origen a Espanya en les quals s'ofereix al passatger l'alternativa d'acollir-se al bitllet electrònic, que en la pràctica representen més del 90 per cent de les destinacions de la xarxa de rutes que opera la companyia espanyola.

Iberia ha introduït ja l'e-tiquet en tots els vols estatals i en 52 dels seus trajectes internacionals. A partir del gener s'hi sumaran dues destinacions més a l'estranger.

Iberia pretén amb aquesta iniciativa impulsar entre els seus passatgers l'ús dels bitllets electrònics. Una mesura que permetrà al grup un important estalvi de les despeses per la impressió dels bitllets en paper i que s'emmarca en la política global de retallada de despeses recollida en el nou Pla Director 2006/08 aprovat per la companyia.

Davant l'anunci d'Iberia, Spanair admet també que està analitzant actualment la introducció d'un recàrrec similar al que aplicarà la seva principal competidora.

De moment, no s'ha fixat cap termini concret per la que podria ser una eventual implantació d'aquest suplement. Fonts de l'aerolínia del grup SAS confirmaren que tenen en estudi la introducció d'aquesta tarifa addicional pels bitllets de paper, però sense que s'hagin adoptat decisions definitives.

Les companyies aèries internacionals s'han compromès a eliminar els bitllets aeris de paper i a emetre'n únicament d'electrònics a partir de l'any 2007, una mesura amb la qual calculen que s'assolirà un estalvi anual de 2.535 milions d'euros, segons dades de l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA). De fet, cada bitllet electrònic emès representarà per a les aerolínies un estalvi de 7,6 euros.

El president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Mateu Pou, creu que aquesta mesura que té previst implantar Iberia i probablement altres companyies aèries en poc temps, no afectarà les vendes de les agències.

L'emissió es continuarà fent des dels establiments minoristes, amb l'única diferència que ja no s'emetrà un bitllet físic, sinó que només s'entregarà la confirmació. «Amb aquesta mesura Iberia vol potenciar una tendència de futur, amb la qual ja fa un temps que les agències de viatges treballen i que suposarà un important estalvi», afirmà Pou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris