algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'OCB celebra que Matas accepti que els nouvinguts han d'aprendre català

L'entitat i el president acorden que la llengua és necessària per integrar-se

El president del Govern, Jaume Matas, i la nova junta directiva de l'Obra Cultural Balear (OCB) varen acostar ahir posicions per integrar els nouvinguts culturalment i lingüística. De fet, segons el nou president de l'entitat, Jaume Mateu, i el seu coordinador, Tomeu Martí, «Matas ha acceptat que un dels gran reptes de les Balears per als propers anys és acollir els nouvinguts i que la plena integració passa perquè aprenguin la llengua catalana».

Aquest va ser un dels resultats de la reunió mantinguda ahir migdia entre Matas i els representants de la nova junta directiva de l'entitat, entre els quals també hi havia el vocal Josep Melià i la gerent Catalina Alemany.

Mateu va explicar que la cita tenia com a objectiu «presentar la nova junta i el nou tarannà per recuperar el diàleg amb el Govern». El dirigent de l'OCB va reconèixer que «en molts temes no tenim afinitat amb l'Executiu», però va afegir que «hem de trobar espais on confluir». En aquest sentit, Mateu va considerar que «els polítics van als mínims i les entitats socials als màxims, i entre uns i altres hi ha un espai a recuperar».

De fet, el president de l'OCB es va alegrar que ahir mateix Matas acceptàs també no polemitzar sobre la denominació de la llengua catalana i que els hagi instat a negociar amb la vicepresidenta Rosa Estaràs i els consellers Francesc Fiol i Encarnación Pastor els aspectes identitaris del nou estatut d'autonomia i els documents i programes per normalitzar la llengua i estendre l'ús del català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris