muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Munar es reincorporarà dia nou per participar al debat de Mallorca

La presidenta obrirà el ple extraordinari, que només dura una jornada

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, es reincoporarà dia nou a la seva activitat per participar en el Debat sobre l'Estat de Mallorca, després de l'operació quirúrgica que l'ha mantinguda inactiva durant el darrer mes.

Munar obrirà, el dilluns després de Reis, aquest ple extraordinari, el qual es realitza des de fa tres anys per analitzar la gestió del Govern insular. La presidenta defensarà, el matí i per un temps indefinit, la tasca de l'Executiu, i l'horabaixa seran els portaveus dels grups de consellers els que intervendran en el debat.

Precisament, avui es reuniran els portaveus dels grups per establir l'ordre d'aquest ple extraordinari. Els diferents representants, tant els de l'oposició com els que donen suport al Govern, hi intervendran durant l'horabaixa i tendran mitja hora de temps, el mateix que tindrà Munar per replicar-los.

Previsiblement, l'ordre d'intervenció s'establirà segons la seva representació, de major a menor. Si així fos, el portaveu del PP, Fernando Rubio, obriria la jornada d'horabaixa, seguit del portaveu del PSIB, Andreu Crespí; el d'UM, Miquel Nadal, el del PSM, Antoni Alorda; i la d'EU-EV, Margalida Rosselló, que tancaria el debat.

El ple serà presidit per la vicepresidenta segona del Consell, Dolça Mulet, perquè Munar oficiarà de presidenta de la institució i Miquel Nadal, vicepresident primer, exercirà de portaveu d'UM. El debat s'esgotarà en un dia, tot i que les propostes de ressolució que s'originin s'hauran de discutir i votar en el ple ordinari que la institució realitzarà el 23 de gener.

La política territorial, la protecció del patrimoni, la construcció de carreteres, la gestió dels residus o la política de subvencions seran, probablement, alguns dels eixos d'aquest maratonià debat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris