nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La UE aixecarà el 20 de gener el vet a l'exportació de bestiar balear

Agricultura diu que ha expirat la quarentena fixada per la llengua blava


El vet de l'exportació de bestiar vacum balear s'aixecarà el pròxim 20 de gener, ja que haurà expirat la quarantena de dos anys imposada per la Unió Europea arran de l'aparició a Menorca de diversos casos de la malaltia coneguda com a «llengua blava», i després d'haver-ne extremat les inspeccions durant els mesos de setembre i d'octubre, considerats els més crítics.

Així ho va confirmar ahir la consellera d'Agricultura i Pesca del Govern balear, Margalida Moner. En un acte desenvolupat a la seu d'aquest organisme en el qual l'acompanyaven el director general d'Agricultura, Joan Carles Torrens, i el secretari general de la mateixa Conselleria, Llorenç Rigo, Moner va assenyalar que els productes del camp balear «no tindran en absolut limitació de moviments a partir d'ara».

La responsable autonòmica d'Agricultura i Pesca va precisar que a partir del mes vinent el Comitè de Vigilància de la UE considerarà l'Arxipèlag com a «zona lliure» de la malaltia esmentada. A més, assegurà que les Balears s'han convertit en una comunitat «model» a l'hora de combatre-la.

Moner també va destacar que, amb la supressió de la prohibició, s'eliminaran moltes despeses en controls de vigilància, si bé es mantindran operatives les 20 granges sentinella repartides per totes les Illes. De la mateixa manera, s'evitaran els ardus tràmits administratius que resultaven necessaris fins ara.

En aquest sentit, tota la feina duita a terme, juntament amb la tasca preventiva de la grip aviària que es desenvolupa en l'actualitat, ha tingut una conseqüència remarcable. I és que la Conselleria es troba preparada per afrontar qualsevol altre risc semblant que es pugui presentar en el futur, segons manifestà la seva titular. Per arribar a aquest punt, Moner recordà que s'han hagut de realitzar grans esforços durant els dos darrers anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris