lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els matrimonis civils a les Balears tornen a superar els de religió catòlica

Les bodes d'altres confessions tenen un presència molt minoritària

El nombre de matrimonis civils celebrats a les Illes Balears tornà a superar el 2004 els celebrats segons la religió catòlica, especifiquen les dades fetes públiques aquesta setmana per l'Institut Nacional d'Estadística.

Dels 4.555 matrimonis que es contragueren a les Illes Balears, 2.289 (50,25%) foren exclusivament civils. Els realitzats segons altres confessions (17) en total són molt minoritaris, sobretot si és en té compte l'elevat nombre de residents de religió no cristiana.

Les Balears es distancien molt de la tònica de l'Estat espanyol, on els matrimonis catòlics, amb un 62,64%, representen una opció clarament majoritària. A més de l'Arxipèlag, l'opció per la boda laica tan sols s'imposa a Girona, a Barcelona, a Ceuta i a Melilla.

Les dades aportades per l'Institut Nacional d'Estadística confirmen la tendència a laïcitat de la societat balear, que avala també, per exemple, que menys de la meitat dels estudiants d'educació secundària cursin religió catòlica. Així mateix, les Balears encapçalen el rànquing estatal en relació a parelles de fet, unions homosexuals i famílies monoparentals.

Les estadístiques sobre avortaments i divorcis, amb les Balears també al capdavant de l'Estat, van en la mateixa direcció d'indicar una accelerada pèrdua d'influència de la jerarquia catòlica sobre la població illenca. Paradoxalment, el Govern balear ha estat un dels executius autonòmics que més bel·ligerant s'ha mostrat amb la nova llei educativa promoguda pel Ministeri d'Educació.

Els actes institucionals a les Illes Balears (31 de Desembre, Diada de Mallorca, per exemple) continuen mantenint celebracions catòliques integrades en la part central del programa.

Tan sols Esquerra Unida-Els Verds ha adoptat una posició bel·ligerant contra aquest costum i es nega a participar en els actes religiosos perquè els considera contraris al caràcter aconfessional de l'Estat espanyol. Recentment, la batlessa de Palma ha cedit sis solars de propietat municipal al Bisbat de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris