algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP ha reduït un 86% la inversió per a normalització lingüística des del 2003

La Plataforma per la Llengua anuncia que abandonarà aviat la comissió municipal

79322

L'Ajuntament de Calvià disposa d'un Servei Lingüístic Municipal que ha vist reduït dràsticament el seu pressupost.

El Servei Lingüístic Municipal de Calvià, destinat a les polítiques i iniciatives públiques de normalització de la llengua catalana, ha vist reduït el seu pressupost un 86% des de principis de legislatura, moment en què el Partit Popular es va fer càrrec de la seva gestió en virtut del pacte que manté a l'Ajuntament de Calvià amb Unió Mallorquina.

Quan els populars arribaren l'any 2003 a l'Ajuntament, el pressupost municipal destinat a la normalització lingüística era de 30.000 euros. Des d'aleshores aquesta partida ha sofert una dràstica reducció: 19.000 euros l'any 2004 i 4.500 el present any 2005; mentre que per a l'any que ve tan sols hi ha prevists 4.100 euros per a aquesta àrea, que actualment gestiona el primer tinent de batle d'Educació i Serveis Generals, José Manuel Ruiz (PP).

Tant la Plataforma per la Llengua com l'STEI ja han denunciat aquesta retallada i consideren que l'Ajuntament de Calvià «vulnera la llei que preserva els drets lingüístics dels mallorquins, de naixement i adopció, residents al municipi». I assenyalen que aquesta vulneració de la llei s'està fent per partida doble, «pel fet que la Sala reiteradament incompleix la legislació en matèria lingüística, i ara ho torna fer en aprovar els pressuposts municipals per a l'any 2006 amb la ridícula quantitat de 4.100 euros per al Servei Lingüístic Municipal».

El portaveu del PSM a Calvià i membre de la plataforma, Manel Moyà, ha manifestat sobre aquesta situació que «es tracta d'una presa de pèl contínua i una constatació que Carlos Delgado, sense cap tipus de vergonya, abandona la política de normalització lingüística».

La plataforma, creada a principis de legislatura, quan ja es va poder comprovar un retrocés en l'ús institucional de la llengua catalana, forma part de la Comissió Municipal de Normalització Lingüística, creada per decret del batle Delgado. «Hem intentat col·laborar però consideram que això és una provocació i probablement ens retirarem», anuncià Moyà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris