algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSM demana quatre dimissions per la llicència del casal de Gaieta

L'Ajuntament no recorrerà contra la sentència que declara il·legal l'obra

El portaveu del PSM a sa Pobla, Joan Fiol, lliurarà avui a l'Ajuntament una moció per debatre en un un ple extraordinari i en la qual es demana la dimissió de quatre persones, inclosos tres alts càrrecs de la Conselleria de Medi Ambient, en relació amb la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears sobre el casal de Gaieta, a sa Pobla. La sentència condemna l'Ajuntament per la concessió d'una llicència d'obra il·legal en una part d'un casal protegit del segle XVII.

En la moció, Fiol hi comença sol·licitant la dimissió del conseller de Medi Ambient, Jaume Font, batle de sa Pobla el 2001, l'any que es tramità la llicència. També vol que abandonin el seu càrrec Miquel M. Ramis d'Ayreflor, vicesecretari de la Comissió Balear de Medi Ambient i que llavors era assessor jurídic del Consistori; i Rafel Munar, actual secretari de la Comissió Balear de la mateixa Conselleria i que, a més de ser aleshores regidor d'Urbanisme, era l'arquitecte del projecte il·legalitzat. Ja per acabar, es demana la dimissió del llavors arquitecte municipal, considerat en la moció «inductor -amb l'assessor jurídic- de la il·legalitat comesa».

Es tracta de tot un seguit de peticions que es presenten avui, dos dies després d'un ple extraordinari sobre el cas en el qual el batle d'ara de sa Pobla, Antoni Serra, i el regidor d'Urbanisme, Joan Palou, anunciaren que l'Ajuntament no recorrerà contra la sentència del casal de Gaieta.

Palou explicà que procediran com ha dictat el jutge i s'atindran al criteri dels tècnics. Així, la llicència es declararà nul·la i la casa quedarà fora d'ordenació. «Haurem de tornar-los els imposts que pagaren per l'obtenció de la llicència», explicà Palou, per afegir que el propietari haurà de presentar un projecte nou per legalitzar l'immoble. Quant a la petició formulada per Fiol en el ple, d'instar el propietari a tornar el premi d'Urbanisme concedit l'any 2004, l'equip de govern anuncià que «ho consultarem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris