algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern compra una tafona per elaborar oli del Parc del Llevant

Les cases de l'Alqueria Vella acolliran un centre d'interpretació

Les finques públiques del Parc Natural del Llevant tindran el seu propi oli. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat per al 2006 la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear a través del consorci Aubarca-Es Verger. Per fer-lo possible està en projecte l'adquisició d'una nova tafona que s'instal·larà a la finca de l'Alqueria Vella de baix.

El gerent del consorci, Bartomeu Palmer, explicà que «la intenció és poder elaborar el nostre oli amb les olives que es produiexen a les diferents finques públiques. Però no només això, sinó que també volem oferir aquest servei a la comarca. Així, a Son Servera els veïns entreguen olives a la Sala i aquesta les ha de dur a Caimari. L'any que ve es podrien elaborar aquí».

La intenció és que pel setembre la tafona ja estigui en funcionament. També es contempla la restauració de la vella tafona que té un gran valor. Ambdós projectes tenen un pressupost de 164.697 euros i formen part del pla d'inversions dins les finques públiques del Govern.

D'altra banda, un dels altres projectes que serà una realitat en el 2006 és la rehabilitació de les cases velles de l'Alqueria, on s'ubicaran les oficines del consosrci, una botiga ecològica i un centre d'interpretació. En aquests moments, ja s'ha fet l'avantprojecte i la intenció del Govern es posar-lo en marxa el proper any.

Una de les altres actuacions que es duran a terme en aquesta finca és l'acondicionament d'estructures de les naus agrícoles. Es farà la teulada nova, i s'acondicionaran les porqueres i els sestadors. El pressupost que s'hi invertirà és de 162.939 euros. «Es mantindrà el caràcter i l'estructura d'aquestes cases», manifestà Palmer.

Dins del pla d'actuacions, també es contempla dos tancaments a Can Ros i Can Tot Déu, on es té previst sembrar civada i ordi per forratge per donar de menjar a les ovelles i vaques. S'invertirà en aquesta actuació un total de 59.831 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris