algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Detingut a s'Aranjassa un fugitiu alemany

Mathias Roland fou traslladat ahir als jutjats de Palma entre grans mesures de seguretat

85880

L'acusat fou traslladat ahir dematí als jutjats de Palma.

E.L./A.S.

J.J./E.L.V. alma.
Un perillós pres alemany que havia escapat d'un hospital del seu país ha estat detingut per la Guàrdia Civil a s'Aranjassa, on s'havia refugiat amb la seva al·lota. Ahir fou traslladat al jutjat de Palma entre grans mesures de seguretat.

Emmanillat amb les mans a l'esquena i custodiat de prop per quatre guàrdies civils. Així arribà al jutjat de Palma Mathias Roland Persique, el perillós delinqüent alemany capturat a s'Aranjassa. La seva presència provocà cert aldarull i els agents de seguretat extremaren la vigilància per si el pres intentava una altra fuga.

La Polizei alemanya i l'Interpol duien alguns mesos darrere les passes de Mathias. Un tribunal del seu país el condemnà a 10 anys de presó per una sèrie de delictes (dues lesions intencionades, una violació de domicili, extorsió, dues lesions greus, 4 simulacions de delicte i resistència amb lesions) i fou empresonat.

Però el mafiós ho tenia tot previst i aconseguí que l'ingressassin en un hospital per una presumpta indisposició. Allà posà en marxa el seu pla. La seva al·lota, suposadament, l'ajudà a fugir i pogué sortir de l'habitació sense que els guardes el veiessin. Quan es descobrí la fugida, ja era massa tard.

Mathias havia volat a Mallorca amb la seva companya per començar una nova vida. A l'Illa es relacionà amb altres residents alemanys i la parella llogà una casa de camp a l'altura del quilòmetre 11 de la carretera de s'Aranjassa.

Fa uns dies la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma rebé un comunicat de l'Interpol en el qual s'anunciava que Mathias residia, gairebé amb tota seguretat, a Mallorca. Els agents obriren una investigació i confirmaren les sospites. Van sotmetre l'acusat a una discreta vigilància i dimecres dugueren a terme la detenció.

Ahir dematí fou conduït en un furgó als jutjats de Via Alemanya, vigilat contínuament per quatre agents. Es tracta d'un individu d'un físic poderós i d'una estatura d'un metre i noranta centímetres. Mentre el jutge li prengué declaració, continuà emmanillat i va seure amb els braços encaixats al respatller de la cadira perquè no intentàs res.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris