muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La manifestació de la Diada reclama enguany el dret a l'autodeterminació

La marxa convocada per entitats nacionalistes recorrerà demà Palma

La Plataforma 31 de Desembre, que integren entitats de caire nacionalista, ha organitzat per demà la tradicional manifestació de la Diada de Mallorca, que enguany du per lema «Sense autodeterminació no hi ha democràcia». La marxa sortirà del passeig del Born a les 18.00 hores i acabarà a la plaça Bisbe Berenguer de Palou (plaça dels Patins) amb una actuació musical.

El portaveu de la plataforma convocant, Macià Calafat, defensà la reivindicació del dret a l'autodeterminació, lema d'enguany, davant «l'actitud hostil del nacionalisme espanyol, que nega els drets dels altres». En canvi, apuntà Calafat, «nosaltres tenim un projecte de construcció nacional en positiu, que afirma els nostres drets sense negar els dels altres».

L'acte ha estat convocat per l'Ateneu Gabriel Buades, la coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC), el Comitè de Solidaritat amb Heuskal Herria, Sa Sargantana, Esquerra Republicana i les seves joventuts (JERC), el Grup Blanquerna, la Intersindical STEI-i, el Llobby per la Independència, Maulets, El PSM i les seves joventuts (JEN-PSM).

La manifestació de caire reivindicatiu s'organitza darrerament la vigília del 31 de desembre, data que commemora l'entrada a Palma l'any 1229 de les tropes catalanoaragoneses. Tot i que la manifestació acaba a la plaça dels Patins, els participants es desplacen a la plaça d'Espanya per participar a l'ofrena floral a l'estàtua del rei en Jaume. La coincidència en aquest punt d'elements radicals espanyolistes i independentistes ha acabat amb petits incidents els darrers anys. Des de l'any passat, l'Ajuntament decidí traslladar el pregó de la Festa de l'Estendard, que es feia a la plaça, fins a Cort per evitar els xiulets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris