nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els mallorquins omplen la planta hotelera balear per Cap d'Any

Es preveuen ocupacions del 50 i el 60 per cent a hotels i agroturismes

ELISA DOMÈNECH.Palma.
Com ja és habitual en els darrers anys, els mallorquins ompliran els hotels de l'Illa per celebrar el Cap d'Any amb la família i els amics.

El president de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm), Pere Cañellas, preveu una ocupació mitjana per al desembre sobre el 50 per cent, semblant a l'any passat, amb ocupacions altes durant el vespre del 31 que compensaran les de la resta del mes, especialment baixes.

Per la seva banda, els agroturismes es mostren molt satisfets en un any en què han registrat un augment del 20 per cent en les ocupacions, segons informà Brigitte Foster, gerent de l'Associació d'Agroturismes. Amb un 40 per cent de la seva planta hotelera oberta aquest hivern, esperen registrar durant el Cap d'Any ocupacions del 60%. El tipus de turista, com en el cas dels hotels tradicionals, serà principalment illenc o de la resta de l'Estat.

Tots coincideixen a apuntar que una de les motivacions per les quals la població de les Illes tria els hotels per passar-hi aquesta nit de l'any és la comoditat de no haver d'agafar el cotxe per sortir.

El president de l'Associació d'Agències de Viatges (Aviba), Mateu Pou, preveu un creixement d'entre el 3 i el 4 per cent en les reserves per a la nit de Cap d'Any en els hotels de Balears. Creu que ja s'ha convertit en una tradició per part de la població balear, que creix any rere any. Els xàrters organitzats a Venècia i a Budapest han tingut també gran acceptació, però Pou considera que no és un moment de viatges llargs, ja que són festes eminentment familiars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris