nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Emaya omple de cendrers el centre de Palma

Es preveu que la llei antitabac generi una allau de fumadors al carrer


L'Empresa Municipal de Clagueveram i Enllumenat Públic (Emaya) es prepara per les previsibles conseqüències de l'anomenada «llei antitabac», que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener.

A partir d'avui mateix, els operaris de l'Ajuntament començaran a instal·lar cendrers als carrers comercials del centre de Ciutat. I és que les previsions de Cort assenyalen que l'esmentada normativa, que prohibeix fumar als centres de treball públics i privats, incrementarà significativament la presència de fumadors a la via pública.

En una primera fase, que s'estendrà fins el pròxim 31 de desembre, s'instal·laran 35 cendrers, que s'adossaran a altres tantes papereres ja existents als carrers de Sant Miquel, Sindicat, Oms i Jaume III.

A partir del primer de gener, es col·locaran 50 cendrers més. Les vies elegides per aquesta segona fase han estat Jaume II, plaça Major i la zona comercial de les Avingudes.

En total, seran 85 unitats cilíndriques, d'acer, i fàcils de buidar i netejar, segons explicà la tinent de batle de Medi Ambient i Règim Interior, Catalina Terrassa. Els treballadors d'Emaya s'encarregaran diàriament de mantenir nets els cendrers, aprofitant el buidatge de la paperera corresponent.

Més endavant, l'Ajuntament de Palma valorarà si estén la iniciativa a altres zones de la ciutat. Tanmateix, cort ubicarà cendrers en forma de piràmide a les portes dels edificis municipals.

D'altra banda, Terrassa informà que, de moment, no se sancionarà els fumadors que llancin les llosques a la via pública -el reglament municipal preveu multes a partir de 30 euros.

Ara per ara, segons explicà l'esmentada tinent de batle, els controladors mediambientals d'Emaya es limitaran a informar de l'existència dels nous cendrers i de les repercussions que pot tenir no complir les normes establertes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris