algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Veïns i ecologistes demanen que s'aturi una deforestació just al costat de Raixa

Alerten que es canvia la fesomia del paratge i del tancament de camins públics

83276

A la imatge s'observen les tasques de deforestació que es porten a terme a tres hectàrees de bosc.

Un grup de veïns de Bunyola, juntament amb l'associació ecologista Gadma, ha denunciat l'actuació de deforestació que s'està fent en aproximadament tres hectàrees de bosc de pinar just al costat de la finca pública de Raixa; una actuació que segons els denunciants està canviant la fesomia del paratge de la zona sense cap justificació aparent.

Un d'aquests veïns, Joan Oliver, de l'associació Alzina, es personà fa poc més d'un mes davant la Policia Local de Bunyola i la Guàrdia Civil de Marratxí per demanar que es comprovés que la devastació del terreny comptava amb qualque permís i per denunciar al mateix temps que li havien impedit el pas per un camí públic que discorre per la finca de Raixa en direcció cap a la zona coneguda com el sementer des Colomer i la finca de Raixeta.

Segons les seves investigacions, la Conselleria de Medi Ambient autorizà aquesta deforestació per a una «recuperació de cultiu». «En cap cas es pot justificar aquesta devastació forestal a un paratge amb un alt valor natural. A més d'això, l'any 2004 ja varen permetre la deforestació de nou hectàrees més a una zona molt propera», manifesta Joan Oliver.

Bernat Fiol, de Gadma, carrega contra les actuacions que s'estan fent al costat de Raixa. «No es pot permetre una recuperació de cultiu en un paratge com aquest, perquè només pot anar encaminada a cobrar subvencions o a aixecar una casa. El Govern s'ha de preocupar de per què no és practicable el camí públic que unia d'antic Bunyola i Valldemossa, per què han posat barreres al torrent de Raixa incomplint el domini públic, o de si s'estan fent construccions il·legals, tal com sospitam».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris