lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Els quintos ridiculitzen la nova rotonda i tapen l'entrada a la Sala

Com cada any els joves aprofitaren la matinada per fer-ne de les seves

Un any més, durant la matinada del dia dels Innocents els quintos de Montuïri en tornaren a fer de les seves. Enguany foren els al·lots i les al·lotes nascuts el 1987, els qui s'enginyaren per convertir la plaça en un referent de la crítica política.

Aquesta vegada, el tema estrella era l'arribada del desdoblament de la carretera de Manacor fins a Montuïri, i aquells qui en pagaren les conseqüències foren les dues «escultures» que adornen la rotonda des Revolt, a l'entrada de Montuïri. Quan començava a clarejar, els dos caminers aparegueren amb ulleres de sol i vestits amb un mocador i amb uns sostenidors.

A una banda de la carretera, allà on des del dia de la inauguració posava «Bon Nadal» amb lletres ben grosses, els nous reclutes canviaren la inscripció per deixar-hi la seva firma: «Quintos 87».

En un cartell d'aquesta mateixa rotonda, hi deixaren un escrit despectiu dirigit a la presidenta del Consell de Mallorca. Però, com cada 28 de desembre, la plaça fou l'escenari on més es feren notar. Per exemple, amb una carretada de figueres de moro, un vàter amb la inscripció «Tron batle» o la porta de la Sala tapiada amb mitjans en els quals aparegué la inscripció següent: «Bon Nadal. Voltros feis carreteres. Noltros, paret seca».

Aquests actes, qualificats de vandàlics per alguns, s'han convertit en una tradició a Montuïri, i tenen el seu origen en l'antiga befa que feien els quintos a les quintes el dia dels Reis, de matinada. Es tractava de dur una carretada de fulles de moro davant les cases de les quintes. Ara aquest costum ha canviat de data i la befa té lloc gairebé només el dia dels Innocents. Això sí, com quasi cada any, a les vuit del matí la brigada de neteja ja havia deixat la plaça com una patena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris