algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El ple aprova la creació d'una comissió que vetli pel patrimoni

L'organisme vigilarà per la protecció dels 1.027 béns municipals

P.A.M./ A.T.Llucmajor.
L'Ajuntament de Llucmajor, reunit ahir en sessió plenària, va aprovar per unanimitat crear una comissió de patrimoni que valori i protegeixi els 1.027 béns immobles d'interès artístic, arquitectònic o cultural catalogats al municipi.

Segons el regidor d'Urbanisme, Joan Jaume, els informes d'aquest nou organisme seran tinguts en compte pel Consistori a l'hora d'atorgar llicències d'obra, perquè no es repeteixin situacions en les quals l'execució de certs projectes urbanístics ha provocat la destrucció parcial o total d'alguns béns de major o menor valor patrimonial.

Joan Jaume va afegir que són pocs els municipis de l'Illa que, com Llucmajor, disposen de més de mil béns patrimonials catalogats i va assenyalar que la llista es mantindrà oberta a noves incorporacions.

Finalment, Jaume va recordar que l'elaboració de l'esmentat catàleg no obeeix a un caprici del govern municipal, sinó que s'ha dissenyat seguint el que prescriu la Llei de Patrimoni Històric, que obliga les administracions locals a tenir elaborada aquesta relació abans de gener de 2006. Tal com va avançar ahir aquest diari, la nova comissió vetlarà pels elements recollits en el nou catàleg municipal.

D'altra banda, el ple municipal va treure endavant amb els vots favorables de PP i ASI l'aprovació de l'adaptació del Pla General de Llucmajor al Pla Territorial de Mallorca (PTM), que estipula que el municipi del Migjorn només podrà créixer 2.000 habitants durant els pròxims deu anys.

Això no obstant, el responsable de l'Urbanisme llucmajorer va apuntar que el PTM no posa condicions al desenvolupament urbà de 25,6 hectàrees desclassificades pel PGOU de 1985, i que fan llum verda a la construcció d'uns 825 nous habitatges que acolliran aproximadament 2.475 residents.

El ple municipal també va mostrar el seu pesar per la mort del pare de la portaveu municipal del PSM, Joana Lluïsa Mascaró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris