cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Centre d'Oficis tindrà la seva seu a la ciutat els propers 9 anys

El març hi haurà un nou procés de selecció d'alumnes per al nou curs


L'Escola d'Oficis d'Inca té un gran prestigi internacional, tant que després del seu primer any de funcionament ja ha rebut sol·licituds per obrir una sucursal al Brasil i des dels EUA s'han interessat a adquirir-ne també el mètode.

En aquests moments el centre forma desset picapedrers i margers que s'exerciten en les tècniques per tractar i per tallar pedra, amb la intenció d'establir-se pel seu compte com a especialistes en restauració. Tanmateix, les formes impossibles que són capaços d'aconseguir en el treball de la pedra, s'apliquen de cada vegada més a les noves construccions.

El primer curs del nou centre ocupacional començà ara fa ara un any gràcies a la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'associació Artifexbalear i l'Ajuntament, en virtut del qual la institució municipal cedeix un pavelló del quarter General Luque.

Ara el pavelló en qüestió és restaurat amb l'aplicació de les tècniques més avançades, cosa que també serveix per a les pràctiques dels alumnes. Ahir el batle d'Inca, Pere Rotger, i el gerent d'Artifexbalear firmaren una pròrroga del conveni. La seva vigència serà de nou anys, amb la qual cosa es garanteix la continuïtat del projecte a la capital del Raiguer.

Els 17 alumnes que van al Centre d'Oficis podran completar a la ciutat el seu cicle formatiu, que és d'entre dos i tres anys, i a partir de març s'obrirà el termini per a noves matriculacions. En tot cas, el procés de selecció és molt estricte i només 17 de gairebé 70 candidats que s'hi presentaren l'any passat aconseguiren una plaça.

Els cursos són gratuïts i s'imparteixen de dilluns a divendres, de les 18.00 a les 21.00 hores, ja que s'han pensat perquè els alumnes -tots són picapedrers i margers experimentats- vagin a classe un pic acabada la jornada laboral. Aquests cicles formatius són subvencionats per la Conselleria de Treball del Govern balear, que en lliura un diploma acreditatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris