muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern aprova avui el text de la primera llei balear de joventut

La normativa preveu mesures laborals per fomentar l'emancipació


El Consell de Govern aprovarà avui l'avantprojecte de la que serà la primera llei autonòmica dedicada als joves, la llei integral de Joventut. La normativa, que serà una de les primeres que s'aprovarà en el pròxim període de sessions del Parlament balear, tindrà com a objectiu fomentar l'emancipació dels joves.

Per assolir aquest repte, l'avantprojecte preveu iniciatives laborals i econòmiques que van des de l'establiment d'itineraris de feina a l'obertura de línies de crèdits epecials per a la creació de la pròpia empresa. De totes maneres, el principal mèrit d'aquesta llei és que unifica totes les normatives i iniciatives existents en matèria de Joventut abans del traspàs de les competències als consells.

De fet, la nova llei defineix clarament que, amb indepèndencia dels plans que puguin aprovar les institucions insulars, la planificació de les polítiques juvenils serà d'àmbit autonòmic. També queda garantit que els drets que consolidi la llei beneficiaran tant els residents com els descendents d'emigrants balears. Tanmateix, l'avantprojecte -elaborat sota la supervisió de l'exdirector general de Joventut, Juan Manuel Gómez- preveu un règim sancionador i obligarà a incloure mesures d'«acció positiva» per als joves en qualsevol pla autonòmic.

Totes les conselleries hauran de tenir en compte aquest sector de la població. D'aquesta manera, la d'Obres Públiques haurà de promoure l'accés a l'habitatge d'aquest col·lectiu. La nova llei autonòmica persegueix l'objectiu d'afavorir l'emancipació dels joves i la igualtat total dels drets. Ambdós reptes són principis rectors que apareixen a la política del Govern balear i la resta d'admnistracions públiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris