muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El PSM creu vàlid el concepte «Països Catalans» però des d'una visió plural

35 pensadors analitzen en un llibre diferents vessants d'aquesta idea

Reafirmar la validesa del concepte de Països Catalans però des d'una visió plural. Aquest és l'objectiu de Països Catalans, en plura, una obra impulsada pel PSM i en la qual han col·laborat 35 firmes de renom pertanyents a diversos àmbits professionals dels territoris de parla catalana.

El seu editor, l'exconseller de Cultura, Damià Pons, presentà ahir el llibre juntament amb el responsable de l'Editorial Moll, Francesc Moll, i els dirigents del PSM, Nanda Ramon i Biel Vicens. «No és un llibre de militants, sinó que de pensadors», assegurà Nanda Ramon, qui apuntà que l'obra també servirà perquè el PSM, que el 2007 farà 30 anys, pugui «reubicar-se» ideològicament davant fenòmens més recents, com les noves tecnologies o l'allau migratòria.

Damià Pons avançà que el volum aporta «idees per articular el futur d'una manera determinada» i «està escrit des de la naturalitat i el desacomplexament», a diferència dels «discursos tremendiestes de la fàbrica del nacionalisme espanyol». L'exconseller defensà la validesa del concepte «Països Catalans», sempre referit a una realitat plural -recordà que per al nacionalisme balear les Illes han estat sempre l'àmbit de sobirania- però amb elements comuns, com la llengua o la cultura.

Pons advertí, a més, que els Països Catalans «ens convenen sobretot a aquells que tenim un desenvolupament nacional més fràgil», com les Illes. En aquest sentit, criticà que les relacions entre els territoris de parla catalana no s'haguessin institucionalitzat més per enfortir la llengua i denuncià que el PP difícilment estarà compromès amb aquest objectiu perquè en la seva «carta de navegació» hi figura l'«autodestrucció» lingüística i identitària. En canvi, apuntà que els Països Catalans funcionen «millor que mai» com a mercat dels productes culturals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris