muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Estaràs denuncia que Madrid no paga el conveni per fer residències

Balears reclamarà els doblers als tribunals si no es fan efectius

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, denuncià ahir que Madrid no ha abonat encara els 5 milions d'euros del conveni subscrit entre les dues administracions pels projectes de construcció de centres de serveis socials a les Balears, mentre que l'Executiu central invertirà l'any que ve 20 milions d'euros en altres comunitats per la construcció de residències per a persones grans i dependents.

Estaràs va fer aquestes declaracions durant la visita que realitzà amb la consellera de Presidència, Rosa Puig, a les obres de l'antic Hospital Militar, on s'instal·larà un centre per a malalts d'alzheimer i una residència per a gent gran. Així mateix instà el Govern central que «compleixi el que ha firmat».

La vicepresidenta recordà que Madrid no ha pagat la seva part al·legant que la CA no ha certificat les despeses i assegura que el Govern «disposa de 3 anys per justificar totes les despeses derivades del conveni». Justifica d'aquesta manera la decisió de dur aquest cas als tribunals.

Estaràs explicà que les obres de l'antic Hospital Militar, que varen comprar al Ministeri de Defensa fa un any per 7 milions euros, finalitzaran per octubre de 2006, encara que es necessitaran 2 mesos més per equipar-lo, per la qual cosa «no entrarà en funcionament fins a principis del 2007».

A l'edifici del carrer dels Oms es construirà el centre de dia amb 20 places i la residència per a malalts d'alzheimer de 28, mentre que l'immoble del carrer de Sant Miquel serà la ubicació per a una residència de 68 places per a gent gran dependent. Finalment, la vicepresidenta recordà que el 15% de les places estan destinades a militars tal com s'establia en el conveni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris