muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

EU adverteix que la cessió de solars de Cort al Bisbat pot ser inconstitucional

El grup socialista demana a Cirer que es creï un «banc de sòl» per a iniciatives de caire social

R.G./EFE. Palma.
El conveni subscrit entre l'Ajuntament de Palma i el Bisbat de Mallorca podria vulnerar l'article 16.3 de la Constitució, segons adverteix el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds. El portaveu de la coalició a Cort, Eberhard Grosske, assegura que aquesta possible inconstitucionalitat està recollida al mateix informe jurídic que acompanya l'acord entre ambdues institucions.

Mentrestant, el PSIB-PSOE proposa revisar el conveni i crear un «banc de sòl» per a projectes socials. EU-EV criticà que la superfície dels sis solars cedits gratuïtament per Cort a l'Església catòlica tripliqui els metres quadrats destinats a equipaments religiosos pel Pla general d'Ordenació Urbana (PGOU).

El grup roig-i-verd explicà que aquest serà un dels motius pels quals el seu grup demanarà l'anul·lació del conveni entre Cort i la Diòcesi de Mallorca en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc aquest dijous. La coalició afegeix que «l'informe jurídic que acompanya el conveni apunta una possible vulneració de l'article 16.3 de la Constitució per discriminar altres confessions».

EU-EV calcula que el balanç de l'operació favorable a l'Església ascendeix a 13.590 metres quadrats i 4.779.711 euros. Així mateix, Grosske indica que «de tots els solars cedits, només un estava descrit en el PGOU com a equipament religiós», ja que els altres cinc estaven destinats a allotjar instal·lacions esportives i educatives, i zones verdes. EU-EV també critica que la cessió sigui per a 25 anys, «cinc vegades més del normal».

D'altra banda, el grup municipal socialista sol·licità una reunió urgent de la Junta de portaveus de Cort per revisar l'esmentat conveni i plantejar-se la possibilitat de crear un «banc de sòl» per a iniciatives socials. Segons el cap de l'oposició, Antoni Roig, aquest instrument estaria l'abast de totes les entitats ciutadanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris