muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El municipi només podrà créixer 2.000 habitants més fins l'any 2016

L'equip de govern del PP porta avui al ple l'aprovació del nou planejament urbanístic

71048

El nou planejament urbanístic no preveu la creació de nous nuclis de població al municipi.

Després de viure els darrers anys un important creixement de població amb la creació de nous nuclis, el municipi de Llucmajor només podrà créixer 2.000 habitants més durant els propers 10 anys, segons les dades aportades per l'equip de govern en majoria del PP, que proposarà avui a la sessió ordinària del ple municipal l'aprovació inicial de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Aquestes dades apunten que el nou PGOU planteja un model territorial restrictiu que no preveu la creació de nous nuclis de població dins el terme de Llucmajor. El Pla Territorial Insular permet construir a Llucmajor 18'89 hectàrees, les quals sumades al territori ja urbanitzat suposaran una construcció total d'un màxim del 3 per cent del terme municipal. Cal tenir en compte que Llucmajor és el municipi més gran de Mallorca, amb 327 quilòmetres quadrats, i que el gener del 2005 ja tenia una població de 29.891 habitants.

L'equip de govern del PP que presideix Lluc Tomàs considera que la revisió del planejament urbanístic que portarà avui al ple per a la seva aprovació inicial «preveu actuacions per solucionar problemes puntuals urbanístics amb la finalitat d'aconseguir el màxim d'equipaments públics per al municipi», i que al mateix temps es creen, fora dels nuclis urbans, «zones dotacionals per reubicar activitats no pròpies de l'ús residencial ni de polígon industrial».

La revisió del PGOU que proposa l'equip de govern preveu actuacions concretes, com la creació de zones de regeneració forestal del territori entre la costa i els nuclis urbans de s'Arenal i Llucmajor; la construcció de vies-parc d'interconnexió a la zona de les urbanitzacions costaneres; atorgar a la ciutat de Llucmajor un creixement «equitatiu», recuperant la trama original del Quadrat; i dins sòl rústic, ser «fins i tot més proteccionistes que l'ordenat pel PTI», mantenint les cinc zones delimitades per l'actual PGOU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris