muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

El Govern comença la repoblació de sa Duaia amb uns 43.000 arbres

Sembraran 37.500 pins i 4.500 alzines a la zona cremada el 1999

La reforestació de la finca pública de sa Duaia es posà ahir en marxa amb la sembra de 37.500 pins i 4.500 alzines en una zona que fou arrasada per les flames l'octubre de 1999, en què es cremaren un total de 910 hectàrees. Aquesta actuació ha estat possible gràcies a un conveni signat entre la Fundació pel Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears, l'Institut Balear de la Natura de la Conselleria de Medi Ambient i l'Obra Social de Caja Madrid.

El conseller Jaume Font fou l'encarregat de sembrar el primer pi simbòlic que tractarà de reforestar la zona de sa Duaia i des Racó, que formen part del parc natural del Llevant, un projecte que repoblarà les 70 hectàrees d'aquest lloc amb la plantació de 43.000 arbres.

Així, l'objectiu d'aquesta repoblació forestal és tornar a introduir espècies d'arbres que no poden regenerar-se de manera natural. S'intenta, doncs, aconseguir amb la sembra una densitat mitjana de 600 plantes per hectàrea. Els factors climàtics aconsellen la repoblació de la zona amb pins i alzines procedents del viver forestal de Menut, a Escorca. Les fases són les següents. Primer s'ha de preparar el terreny, la segona és la plantació i la tercera la col·locació de protectors per evitar mals a les plantes per part de les cabres salvatges.

Jaume Font tingué paraules d'agraïment cap a Caja Madrid per la seva aportació econòmica al projecte de reforestació. El conseller tornà a recordar la seva promesa de «reforestar més hectàrees de les que siguin cremades dins l'actual legislatura». «El nostre objectiu és sembrar com més millor». Per altra banda, Font informà que els mesos de febrer i març de l'any que ve, des de la Conselleria es durà a terme un balanç sobre l'actual situació pel que fa a la reforestació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris