nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Consell rehabilitarà el proper any la casa de neu d'en Galileu

Encara no s'ha aprovat l'obra, per la qual cosa es desconeix el cost

CARME MORENO .Escorca.
El Consell de Mallorca té previst iniciar el proper any la rehabilitació de la casa de neu d'en Galileu, a la muntanya de la Mola, on s'hi pot arribar a través del camí de les Voltes d'en Galileu, que recentment ha estat rehabilitat pel Consell i s'inclou dins la Ruta de Pedra en Sec.

De moment, encara no s'ha aprovat el projecte, per la qual cosa encara es desconeix el cost definitiu, però la idea del Consell és consolidar aquesta antiga construcció i la casa on els antics neveters vivien durant els mesos de la recollida de la neu a dalt del cim. En aquests moments, tan sols romanen dretes part de les parets d'aquestes dues construccions i el treball de rehabilitació serà molt costós ja que la casa es troba a dalt de la muntanya, on s'hi arriba a través d'un camí de ferradura.

La casa de neu d'en Galileu es començà a construir el 1692, quan Antoni Català, conegut amb el nom de Galileu, es comprometé a fer i construir de nou unes cases a la muntanya de la Mola. Sembla que la casa es va fer ràpidament ja que l'any següent ja estava en funcionament. Fou abandonada l'any 1908.

A prop d'aquesta casa de neu hi ha un porxo de neveters de grans dimensions i que antigament estava cobert de teules. Un poc més amagat es troba el petit pou sense coll, d'on s'abastien d'aigua els nevaters. Durant els mesos més durs de l'hivern, els nevaters pujaven a la muntanya, on conservaven la neu en dipòsits subterranis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris