algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La nova depuradora de Can Picafort estarà operativa a finals de 2007

Jaume Font i Antoni del Olmo presentaren ahir el projecte de l'EDAR

La planta depuradora de Can Picafort es començarà a construir a mitjans de l'any 2006 per entrar en funcionament al final de 2007 o principis de 2008, si es compleixen les previsions de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Així ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, durant la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Santa Margalida i la Conselleria que permetrà la construcció de la nova EDAR.

Amb un pressupost de 13.702.717 euros i un termini d'execució de 18 mesos (a comptar des de l'inici de les obres), la nova depuradora donarà servei de tractament d'aigües residuals a una població de 33 mil habitants amb un cabal de 9.332 metres cúbics per dia. Es reserva a més espai suficient per ampliar en un futur les instal·lacions un 33 per cent.

El projecte de la nova depuradora inclou també la construcció de dos estacions de bombejament a Can Picafort i en el polígon industrial, com també col·lectors d'impulsió amb una longitud total de 3.591 metres i un emissari marítimoterrestre de 6.798 metres (3.337 metres terrestres i 3.461 submarins) que requerirà l'autorització prèvia de Costes.

El conseller Jaume Font lliurà ahir personalment el projecte al batle de Santa Margalida, Antoni del Olmo, per a la tramitació dels corresponents permisos i llicències municipals. «Calcul que manquen sis mesos de tràmits abans d'adjudicar l'obra, que durarà 18 mesos encara que esper que el termini es pugui reduir», digué Jaume Font.

El conseller explicà als hotelers i representants d'associacions i entitats ciutadanes, presents en el centre cívic durant la presentació ahir del projecte que «la depuradora no té perquè provocar males olors, ja que preveu un tractament terciari i les tecnologies més avançades quant a depuració».

Actualment les aigües brutes de Can Picafort es tracten a la depuradora del terme municipal de Muro que comparteixen ambdós nuclis urbans. Una vegada que entri en funcionament la nova depuradora, la de Muro tindrà un millor tractament d'aigües.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris