algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els municipis turístics de les Balears tenen més de 2.700 habitatges vacacionals

L'estudi «El mercat de l'habitatge de vacances» revela que un 24% l'ocupa una sola persona

Els municipis turístics de les Balears ofereixen més de 2.700 habitatges col·lectius, la majoria dels quals tenen entre dos i tres dormitoris, amb una bona dotació d'equipaments i d'serveis, ja que un percentatge elevat es lliura amb la cuina moblada i amb instal·lació d'aire condicionat.

Així ho revela l'estudi El mercat de l'habitatge de vacances a Espanya. Situació actual i perspectives 2005, elaborat per l'empresa Live in Spain. Així, s'hi reflecteix que els residents d'aquests municipis tenen un perfil sociodemogràfic peculiar. En concret, l'estructura familiar s'allunya cada vegada més de l'estereotip d'un matrimoni amb fills. En són una prova les diverses composicions detectades als pobles turístics de les Balears, on el 24% de les llars es compon d'una sola persona.

Segons l'estudi, la distribució reflecteix que, del total de llars censades en aquests municipis, gairebé tres quartes parts (72'8 per cent) tenen com a unitat la família, mentre que la totalitat de les restants corresponen gairebé en exclusiva a una altra estructura social -una persona.

L'edat mitjana dels qui viuen en aquests municipis és de 38 anys -no se'ls pot considerar gaire joves, destaca l'informe-, mentre que el cap de família sol tenir estudis de segon grau (54 per cent). Un 14% té un títol universitari.

Així mateix, la majoria de residents són treballadors per compte d'altri amb contracte fix (60%), seguits pel col·lectiu d'empleats per compte d'altri i amb caràcter eventual (21 per cent), mentre que el 18% restant són empresaris professionals.

D'altra banda, l'anàlisi publicada confirma que aquests darrers anys el conjunt de municipis turístics de les Balears mostra una «alteració» quant a la tipologia constructiva, un canvi de tendència que ha comportat un major pes de la producció d'habitatges unifamiliars en detriment dels col·lectius».

Segons les darreres dades, el parc d'habitatges dels municipis turístics de les Illes se situa en una xifra pròxima a 335.000, el 19% dels quals són secundaris (65.232), mentre que 53.751 són buits i 208.615 serveixen de primera residència. Es Mercadal i Andratx són els pobles amb més habitatges secundaris, que de manera respectiva representen el 59 i el 52,5% del total de residències existents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris