nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La importació xinesa supera 46 pics l'exportació balear al país asiàtic

En nou mesos les Illes han comprat productes per 23 milions d'euros

La «invasió» de productes xinesos al mercat de les Balears és un fet. Emperò, a més, s'ha de tenir en compte que el volum de les exportacions de les Balears cap a la Xina no fa ni ombra a les importacions que arriben del país del llunyà orient.

De fet, n'hi ha prou de dir que durant els primers nou mesos del 2005 el volum en euros de les importacions de productes del «gegant asiàtic» ha superat 46 vegades les exportacions realitzades des de les Illes.

Concretament, entre el gener i el setembre d'enguany les Balears han importat productes i serveis de la Xina per valor de 23,3 milions d'euros. Crida l'atenció l'espectacular augment que ha registrat el valor de les importacions en tan sols dotze mesos, ja que de gener a setembre del 2004 el valor de les importacions just superaven de poc els 17 milions d'euros.

És a dir, d'un any a l'altre, les importacions s'han incrementat més d'un 37 per cent. Tot i això, el nombre d'operacions comercials realitzades amb la Xina s'ha reduït, la qual cosa vol dir que les operacions són de cada vegada menys nombroses però també més importants.

Pel que fa als productes més importats, aquests solen ser els relacionats amb el calçat (que suposen una sisena part del valor de les importacions); productes de pell que serveixen per elaborar calçat i altres complements de la roba (se n'han importat per un valor de 3 milions d'euros); mobles; matèries plàstiques i, finalment, calderes.

Gran part d'aquests productes són importats pels mateixos distribuïdors xinesos, que tenen tota una xarxa de botigues als barris més populars de Palma. Per contra, les exportacions de les Balears a la Xina, a pesar de les nombroses visites comercials de polítics i empresaris, sols varen suposar una facturació per a les nostres companyies de mig milió d'euros. El 80 per cent d'aquest valor es deu a les exportacions de calçat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris