muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La torre d'en Pau, l'espai oblidat

El grup municipal del PSM insta Cort a solucionar l'abandonament i greu degradació d'aquest indret a causa de la «manca de diligència»

El fort de la torre d'en Pau, al Coll d'en Rabassa, és una obra de defensa que, amb el castell de Sant Carles, constituïa a començament del segle XX la segona línia de defensa de la badia de Palma, rere la d'Illetes i el cap Enderrocat. Des de 1980, aquest espai és de titularitat municipal.

Lluny de ser un lloc emblemàtic, aquesta antiga bateria de costa ha caigut en el perillós oblit institucional. L'Ajuntament de Palma acordà el juliol de 2001 cedir aquestes instal·lacions a l'organisme autònom Parques Nacionales. Les entitats que utilitzaven els espais de la torre d'en Pau varen ser desallotjades i des de fa tres anys està tancada.

Ara, el grup de regidors del PSM torna a instar Cort a solucionar l'abandó d'aquest element patrimonial de la ciutat. Els nacionalistes denuncien la constant i greu degradació de l'espai a conseqüència de «la manca de diligència dels responsables municipals».

La regidora del PSM a l'Ajuntament de Palma, Maria Costa, explicà que «des que Cort signà amb el conveni amb el Ministeri de Medi Ambient per a la ubicació d'un centre d'interpretació de Cabrera a la torre d'en Pau, s'han anat succeint un cúmul de despropòsits que fan que avui ens trobem amb un espai degradat, abandonat i amb els que eren usuaris d'aquell espai privilegiat al carrer».

De moment, el Ministeri de Medi Ambient no considera una prioritat la recuperació de la torre d'en Pau, on suposadament s'hauria d'ubicar l'esmentat centre d'interpretació. Mentre continua degradant-se aquest indret del Coll d'en Rabassa, el Govern balear es prepara per rebre la competència de la gestió del parc nacional maritimoterrestre de Cabrera.

Costa insistí a dir que «en el cas que l'espai torni a revertir a l'Ajuntament de Palma, lliure d'aquesta càrrega, demanam a l'equip de govern municipal que elabori un pla d'usos de la torre d'en Pau, tant a nivell d'equipaments per al barri com generals per a tota la ciutat, a més d'un acurat pla de conservació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris