lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

La manca d'acord entre Muro i Alcúdia impedeix millorar el camí de can Blau

El Consell de Mallorca projecta ampliar la carretera que divideix els dos municipis

101406

El Consell proposa als dos ajuntaments millorar la carretera que separa ambdós termes municipals.

E.B/C.M. Comarca.
Determinats projectes que parteixen de les institucions supramunicipals poden suposar canvis importants per als veïns de diferents municipis. Però sense consens queden en un segon pla, a l'espera d'una decisió salomònica que no sempre arriba a temps. És el cas del pla per millorar el camí de can Blau, la carretera que separa els termes municipals de Muro i d'Alcúdia, i que el Consell de Mallorca vol reformar des de fa mesos.

La institució insular ha presentat una proposta als dos ajuntaments per adequar la via esmentada, un projecte que preveu també la construcció d'una rotonda a la intersecció de la mateixa carretera amb la d'Artà. Ara com ara, l'encreuament es regula amb un semàfor.

Sembla difícil que aquesta iniciativa arribi a ser una realitat. I és que l'equip de govern del Consistori murer (CDM-PP) s'hi oposa amb fermesa perquè l'obra exigiria la cessió de tota una franja de terrenys municipals. Segons explicà el tinent de batle de l'Ajuntament, Onofre Plomer -PP-, el projecte del Consell per eixamplar el camí de can Blau preveu que tota l'ampliació es dugui a terme en terrenys del nostre terme municipal, de manera que s'eliminaria el vial de servei existent en aquest camí i que és dels més utilitzats».

«Si l'Ajuntament d'Alcúdia vol millorar la carretera hauria d'emprar terrenys del seu propi municipi», afirmà el batle de Muro, Miquel Ramis -CDM-, en un to molt més crític.

A més, segons informà Plomer, el seu Ajuntament no és partidari que s'habiliti una rotonda a la cruïlla de can Blau amb la carretera d'Artà per facilitar l'accés a la ronda de circumval·lació d'Alcúdia. El motiu és que suposaria saturar la zona de can Blau.

Per la seva banda, el Consistori d'Alcúdia se'n mostra del tot partidari, ja que la intervenció serviria per descongestionar un poc més la carretera d'Artà i per incrementar l'ús de la ronda de circumval·lació. En qualsevol cas, també són conscients del sacrifici que implicaria per a Muro.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris