lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La nova ronda de Portopetro farà desviar el trànsit pesant del nucli

La via disposarà d'un pressupost aproximat a 1,6 milions d'euros

Tot està a punt per a la recta final burocràtica perquè dins el pròxim mes d'abril comencin les obres de la nova via de cintura del nucli costaner de Portopetro. La nova ronda suposarà llevar el trànsit de vehicles pesants d'autocars i camions per dins la localitat, ja que el centre només disposa d'un vial de circulació.

El projecte tindrà un pressupost aproximat d'1,6 milions d'euros, un projecte que serà totalment sufragat per l'Ajuntament de Santanyí i que segons el batle pedani de Portopetro, Josep Burguera, i el batle de Santanyí, Miquel Vidal, suposarà una clara millora de la qualitat de vida dels seus habitants, com també l'execució d'una obra més que necessària per als veïns.

Així, la nova via de cintura serà la continuació de l'actual carretera de s'Alqueria Blanca fins a Portopetro. Començarà passats uns cent metres el camí de Son Cabrer i en aquesta direcció a la dreta s'hi construirà una rotonda que unirà la carretera fins a Cala Mondragó, deixant el nucli costaner a la dreta. El projecte de via de circumval·lació preveu dues rotondes dins els 800 metres que tendrà de recorregut. La via inclourà un carril per a cada sentit i, a la llarga, es preveu la il·luminació de les dues rotondes d'accés.

Com s'ha dit, aquesta nova infraestructura permetrà eliminar el trànsit interior de vehicles pesants per dins el nucli de Portopetro. El projecte, ja previst dins les Normes Subsidiàries de 1985, ha estat modificat fent desplaçar la ronda cap al nord per així evitar tancar el creixement urbanístic de Portopetro. Gràcies als veïns afectats s'ha aconseguit arribar a un acord per a una nova ronda que a la llarga serà la que s'unirà amb la que es preveu en un futur a Cala d'Or, quasi amb el mateix objectiu, també en direcció cap a sa Barca Trencada i fins a Cala Mondragó.

Tant Josep Burguera com el batle Miquel Vidal assenyalaren que «aquesta nova obra més que necessària serà realitzada amb el màxim de respecte cap al medi ambient, ja que amb la modificació del projecte inicial s'ha evitat una agressió més desenvolupista contra el nostre medi». Segons Vidal, «a mitjan 2007 els veïns de Portopetro veuran millorada la seva qualitat de vida gràcies a la nova via de circumval·lació respectuosa amb el medi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris