nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Defensor del Poble investigarà Cort pels problemes del soterrament

La institució considera que ha d'intervenir a causa del tracte donat als veïns

El Defensor del Poble s'ha proposat investigar l'Ajuntament de Palma pel tracte que la institució ha donat als veïns de les obres del soterrament de les vies davant les seves queixes reiterades. La institució considera «fundada i mereixedora d'una mínima atenció» la situació d'indefensió que pateixen els habitants de la zona que envolta tot el corredor ferroviari.

Jesús Llull Gilet és un veí «indignat» del carrer Jaume Balmes que se sent «indefens» davant una administració municipal «que no vetlla pel meu dret fonamental a la salut». Dia 16 d'agost, Llull envià un escrit a Cort en el qual denunciava «la manca de seguretat vial i l'excés de brutor» a les obres. El mateix escrit també arribà a la bústia del correu electrònic del Defensor del Poble a Madrid.

Des de l'inici del soterrament, el mes de maig passat, les telefonades a la Policia Local es repetiren «dia rere dia» per alertar-los de les «greus molèsties que ocasiona el renou de la maquinària pesant a qualsevol hora del dia i de la nit, a més de la pols i la brutor». Però, lamentablement, la resposta dels agents durant tot aquest temps sempre ha estat la mateixa: «Nosaltres no podem paralitzar les obres, sols feim un informe i l'Ajuntament ja enviarà el responsable corresponent».

Aquest veí del carrer Balmes sols demanava a l'Ajuntament que es prenguessin les mesures necessàries perquè els veïns poguessin gaudir d'un ambient segur i del seu «dret al descans» i, alhora, reclamava una resposta dels diferents negociants de Cort i de la Policia Local sobre les diverses queixes que plantajava. Jesús Llull encara no ha rebut resposta del seu escrit. I així ho notificà dia 19 de desembre a l'adjunt segon del Defensor del Poble, Manuel Àngel Aguilar Belda.

«Només fa una setmana que han començat a complir l'horari de les obres», assenyalà Llull, «indignat» per les «nombroses irregularitats» de l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris